Nooit Meer Slapen

met o.a. Anouk van Dijk, dichters & de vechtsport K1 en André Kuipers

Nooit Meer Slapen

met o.a. Anouk van Dijk, dichters & de vechtsport K1 en André Kuipers

'Chunky Move' is het vlaggenschip van de Australische moderne dans en wordt sinds 2012 geleid door de Nederlandse choreografe en Gouden Zwaan winnares Anouk van Dijk. Pieter van der Wielen ontvangt haar in de studio. En aandacht voor het boek 'Peter Aerts, the Dutch Lumberjack' over de succesvolle Nederlandse K1-vechter. Verder praten we met ex-ruimtevaarder André Kuipers, de enige man in Nederland die alle oceanen van de wereld vanuit de ruimte mocht aanschouwen, over de Engelse natuurdocumentaire 'Blue Planet'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Anouk van Dijk: 247 Days

vanaf 00:03:00

Chunky Move is het vlaggenschip van de Australische moderne dans en wordt sinds 2012 geleid door de Nederlandse choreografe en Gouden Zwaan winnares Anouk van Dijk. De voorstelling 247 Days vond haar oorsprong in Van Dijk’s persoonlijke reflecties op haar nieuwe leven in Australië. Naast de observaties van een vreemdeling in een ver land, is 247 Days ook vooral het verhaal van haar dansers geworden, een jonge generatie kunstenaars die de sociale conventies van de Australische samenleving onderzoeken en te lijf gaan. Pieter van der Wielen praat met artistiek leider Anouk van Dijk over 247 Days, haar tweede voorstelling sinds haar aanstelling bij Chunky Move en de eerste productie die Europa aandoet.

Ruimtevaarder André Kuipers over Blue Planet

vanaf 01:13:57

Blue Planet is een Engelse natuurdocumentaire over het leven in en rondom onze zeeën en oceanen. Deze maand wordt ie in een speciale uitvoering in de Ziggo Dome vertoond. Floortje Smit praat met ex-ruimtevaarder André Kuipers, de enige man in Nederland die alle oceanen van de wereld vanuit de ruimte mocht aanschouwen.

Peter Aerts, the Dutch Windmill

vanaf 01:42:14

Poëzie en de de keiharde vechtsport K1 lijken een onwaarschijnlijke combinatie. Toch schreven de dichters Daniël Dee en Karel ten Haaf er al hun tweede boek over: Peter Aerts, The Dutch Lumberjack over de succesvolle Nederlandse K1-vechter. Wat is er zo inspirerend aan het gevecht? Emmie Kollau kijkt met Daniël Dee een aantal wedstrijden en praat met hem over zijn fascinatie voor The Dutch Lumberjack.

advertentie