Nooit Meer Slapen

met o.a Pek van Andel, Ik hoor hier niet thuis en Aafke Romeijn

Nooit Meer Slapen

met o.a Pek van Andel, Ik hoor hier niet thuis en Aafke Romeijn

Te gast in de studio is onderzoeker Pek van Andel. Pieter van der Wielen praat met hem over zijn boek 'Serendipiteit. De ongezochte vondst'. Verder aandacht voor de documentaire 'Ik hoor hier niet thuis' van Mercedes Stalenhoef, en we praten met singer-songwriter Aafke Romeijn over de deluxe versie van haar tweede album.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pek van Andel: Serendipiteit

vanaf 00:03:12

Pek van Andel is geen onderzoeker die netjes een uitgestippelde weg bewandelt. De wetenschappelijke carrière van Van Andel is niet eenvoudig samen te vatten. De MRI-scan van de geslachtsdaad, het ontwikkelen van een kunstmatig hoornvlies en het forensisch onderzoek waarmee de verdachte van de zogenaamde Leidse balpenmoord werd vrijgepleit, het staat allemaal in zijn cv. Maar zijn levenswerk is toch wel het in kaart brengen van serendipiteit; de gave een ongezochte vondst te doen. In het boek 'Serendipiteit. De ongezochte vondst' beschrijft hij de 'toevallige' ontdekkingen, uitvindingen en creaties uit wetenschap, techniek en kunst. Pieter van der Wielen ontvangt Pek van Andel in de studio.

Ik hoor hier niet thuis

vanaf 01:14:55

In de documentaire 'Ik hoor hier niet thuis' van Mercedes Stalenhoef wordt de verstandelijk gehandicapte Peter, die droomt van een 'normaal' leven, gevolgd. Zijn droom lijkt uit te komen. De instelling waarin hij nu woont gaat op de schop en daar voor in de plaats komen woningen waar verstandelijk gehandicapten en 'normale' mensen' door elkaar komen te wonen. Maar zal Peter hier wel blij mee zijn?

De lessen van Aafke Romeijn

vanaf 01:44:08

Singer-songwriter Aafke Romeijn komt deze maand met een deluxe versie van haar tweede album 'CHIN.IND.SPEC.REST.' De zangeres is ook docent Nederlands en haar lerarenbestaan speelt een grote rol op deze plaat. Nooit Meer Slapen spreekt haar op het Christelijk Gymnasium in Utrecht waar ze les geeft.

advertentie