Nooit Meer Slapen

Met o.a. Willem Jan Otten, Sunset Boulevard en Wad bij Nacht

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Willem Jan Otten, Sunset Boulevard en Wad bij Nacht

Pieter van der Wielen praat met dichter, essayist, proza- en toneelschrijver Willem Jan Otten over zijn nieuwe verzameling essays 'Droomportaal'. De film 'Sunset Boulevard' is weer in de bioscoop te zien. We bespreken de Hollywood-klassieker met actrice en columniste Annemarie Oster. Verder praten we met waddenfotograaf Pieter de Vries over het 'Wad bij Nacht'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Willem Jan Otten: Droomportaal

vanaf 00:02:53

Nog in hetzelfde jaar als waarin Willem Jan Otten de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre werd toegekend, verschijnt er van hem een nieuwe verzameling essays: Droomportaal. Of Otten nu schrijft over persoonlijke geschiedenis, religie, schrijvers, kunstenaars, dichters, de lezer kan steeds gelijktijdig met hem meedenken. Veel essays in de bundel gaan over film. Pieter van der Wielen praat met de dichter, essayist, proza- en toneelschrijver over zijn werk.

Sunset Boulevard

vanaf 01:14:18

Sunset Boulevard is weer in de bioscoop te zien. Nog steeds staat de film bekend als het scherpste portret van de filmindustrie in Hollywood. Floortje Smit bespreekt de klassieker van regisseur Billy Wilder met Annemarie Oster, de actrice en columniste die die met zelfspot schrijft over ouder worden en schoonheid.

De nachtcorrespondent: een lettertype voor dyslectici

vanaf 01:29:50

Vorige week opende de Istanbul Design Biënnale, waar de Nederlandse ontwerper Christian Boer het lettertype ‘Dyslexie’ presenteerde. Met deze letter, zegt hij, zijn dyslectici beter in staat teksten te lezen. Vandaag berichtte het Amerikaanse NPR-news erover, en hoewel de letter al enkele jaren oud is lijkt het ineens internationaal aan te slaan. Nachtcorrespondent Anton de Goede bericht.

Wad bij nacht

vanaf 01:43:57

Waddenfotograaf Pieter de Vries is bezig een tentoonstelling voor te bereiden over het Wad bij nacht. 'Het wad bij nacht (en ontij)' is vanaf 18 december te zien in Tussen de Banke in Den Burg op Texel. Verslaggever Mathijs Deen ging met de fotograaf op pad.