Nooit Meer Slapen

Met o.a Heddy Honigmann, Perhaps All The Dragons en Henny Vrienten

Nooit Meer Slapen

Met o.a Heddy Honigmann, Perhaps All The Dragons en Henny Vrienten

Te gast in de studio is Heddy Honigmann. Pieter van der Wielen praat met haar over haar IDFA-documentaire: 'Om de wereld in 50 concerten'. Verder een verslag van de voorstelling 'Perhaps All The Dragons', en aandacht voor de laatste roker met Henny Vrienten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Heddy Honigmann; Om de wereld in 50 concerten

vanaf 00:03:19

De 27ste editie van IDFA opent op 19 november met Om de wereld in 50 concerten van Heddy Honigmann. In de documentaire reist de Peruaans-Nederlandse filmmaakster met het Koninklijk Concertgebouworkest mee en laat zien wat de kracht van muziek is in verschillende landen en culturen. Honigmann, die tijdens de vorige editie van IDFA de Living Legend Award ontving, is ook gevraagd de Top 10 voor 2014 samen te stellen. Naast de Top 10 toont het jaarlijkse documentaire festival een retrospectief van haar eigen werk en licht ze haar keuze toe in een masterclass. Pieter van der Wielen praat met de internationaal bekroonde documentairemaakster.

Aan de laatste roker

vanaf 01:14:06

Ze worden steeds meer verdrongen naar tochtige portiekjes of troosteloze hokken: de rokers. In de bloemlezing 'Aan de laatste roker' verzamelde muzikant en poezieliefhebber Henny Vrienten gedichten die laten zien hoe de mens zich verhoudt tot zijn peuk. Peter van Straaten verzorgde de illustraties. Tussen de promotiewerkzaamheden voor zijn nieuwe album ontmoet Inge ter Schure Henny Vrienten en ze vraagt hem of hij zelf ook tot de laatste verstokte rokers behoort. 

Perhaps All The Dragons

vanaf 01:43:05

De theorie van Six degrees of separation gaat ervan uit dat iedereen ter wereld iedereen kent via maximaal zes anderen. De Belgische theatergroep Berlin maakte vanuit dit uitgangspunt een voorstelling. Ze maakten 30 portretten, de bezoeker kiest zelf met welke personages hij kennis maakt. Emmie Kollau bekeek de voorstelling Perhaps All The Dragons en doet verslag.

advertentie