Nooit Meer Slapen

met o.a. Bonnie Doets, Shoot The Messenger en de filosofie van water

Nooit Meer Slapen

met o.a. Bonnie Doets, Shoot The Messenger en de filosofie van water

Anton de Goede ontvangt danseres Bonnie Doets in de studio. In 'Icons’, de nieuwe voorstelling van het Scapino Ballet, kruipt ze in de huid van actrice, model en zangeres Nico. En we gaan langs bij ‘Shoot The Messenger’, een voorstelling van theatermaakster Sarah Moeremans over roddelen. En we praten met filosoof René ten Bos, die heeft onderzocht hoe onze verhouding tot water zich weerspiegelt in ons denken.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bonnie Doets als icoon Nico

vanaf 00:33:33

De dansvoorstelling 'Icons' is geïnspireerd op iconen uit de kunst, muziek en film. Iconen als Andy Warhol, John Cale, Lou Reed en zangeres Nico van The Velvet Underground. Danseres Bonnie Doets is al sinds 1993 verbonden het Scapino Ballet. In 'Icons' kruipt ze in de huid van Nico, die in de jaren '60 - via een rol in Fellini's 'La Dolce' Vita en een carrière als fotomodel - in de New Yorkse kunstscene van Andy Warhol terechtkwam. De ijskoningin werd zangeres bij The Velvet Underground, waar ze Lou Reed en John Cale aan haar voeten had. Anton de Goede ontvangt Bonnie Doets in de studio.

Shoot The Messenger

vanaf 01:13:16

'Shoot The Messenger' is een voorstelling over roddelen van theatermaakster Sarah Moeremans. Ze wil het beeld neerzetten dat roddelen een sociaal noodzakelijk bindmiddel is. Eefje de Visser tekent voor de muziek bij deze voorstelling. Verslaggever Botte Jellema neemt een kijkje bij de laatste try-out.

Water, een geofilosofische geschiedenis

vanaf 01:45:01

Wij zijn omringd door water en bestaan zelf voor een groot deel uit water. Niemand ontkent dus het belang van water. Toch gaan we er onverantwoordelijk mee om. Onze zeeën en oceanen worden er niet bepaald gezonder op en ook op het land zijn er tal van problemen met water. Een van de oorzaken is dat we diep in ons hart water niet pluis vinden. In het boek 'Water' onderzoekt René ten Bos hoe onze verhouding tot water zich weerspiegelt in ons denken. Floris Alberse zocht de filosoof op.

advertentie