Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn Fischer, bekende rituelen en Fons Dellen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn Fischer, bekende rituelen en Fons Dellen

Martijn Fischer speelde in diverse speelfilms en series, maar de meesten zullen hem inmiddels kennen als André Hazes, de rol die hij vertolkte in de musical 'Hij gelooft in mij'. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Want voor de biopic 'Bloed, zweet en tranen' kroop hij opnieuw in de huid van de iconische volkszanger. Pieter van der Wielen spreekt een uur lang met hem. En hoe werken bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven ofwel welke rituelen houden zij er op na? Verder spreken we met radiomaker Fons Dellen over zijn romandebuut 'Echte vrienden'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Martijn Fischer: Bloed, zweet en tranen

vanaf 00:02:47

Martijn Fischer speelde jarenlang bij verschillende gezelschappen. Maar de meesten zullen hem inmiddels kennen als André Hazes, de rol die hij vertolkte in de musical Hij gelooft in mij. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Want voor de biopic Bloed, zweet en tranen kroop hij opnieuw in de huid van de iconische volkszanger. De speelfilm vertelt Hazes' bewogen levensverhaal. In de laatste maanden van zijn leven blikt de 54-jarige zanger terug op zijn verleden; van zijn ontdekking als 8-jarige jongen op de Amsterdamse Albert Cuyp-markt naar de hoogte- en dieptepunten in zijn latere carrière. Martijn Fischer is een uur te gast bij Pieter van der Wielen. (Foto: ANP)

Rituelen van creatieven

vanaf 01:13:08

Hoe werken bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven ofwel welke rituelen houden zij er op na? De Amerikaanse auteur Mason Currey schreef er het boek Daily Rituals: How Artists Work over. De net verschenen Nederlandse vertaling werd door journalist/columnist Eva Hoeke uitgebreid met Nederlandse kunstenaars. Anton de Goede spreekt met haar over de rituelen van creatieven. (Illustratie: Claudie de Cleen)

Fons Dellen: Echte vrienden

vanaf 01:40:12

De Zwolse punkband Schmucks44, waar radiomaker Fons Dellen in de jaren tachtig in excelleerde, is zo legendarisch dat er op het net nauwelijks iets over te vinden is. Zeg maar niets. Het vuur was kennelijk razendsnel opgebrand. Dellen heeft van de bandleden in zijn romandebuut Echte vrienden dankbaar personages gemaakt. Maarten Westerveen spreekt met Dellen over echte vrienden/Echte vrienden.