Nooit Meer Slapen

met o.a. Arjen Lubach, Rebelse stad en Lalla Rookh

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arjen Lubach, Rebelse stad en Lalla Rookh

Arjen Lubach gaat een tweede reeks maken van zijn satirische tv-programma 'Zondag met Lubach'. Pieter van der Wielen praat met de schrijver, cabaretier en programmamaker (en zo veel meer). Verder o.a. een gesprek met regisseur Willy Lindwer die in zijn documentaire 'Rebelse stad' de opkomst en ondergang van de Provo's toont. En we bezoeken een repetitie van 'Lalla Rookh', één van voorstellingen die in première gaat op dansfestival CaDance.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De vele talenten van Arjen Lubach

vanaf 00:02:46

Arjen Lubach gaat een tweede reeks maken van zijn satirische tv-programma Zondag met Lubach. In de show neemt hij wekelijks het nieuws door aan de hand van filmpjes en foto’s en behandelt hij maatschappelijke misstanden. Lubach is naast televisiemaker vooral schrijver. In 2006 debuteerde hij met de roman 'Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend'. Daarna volgden boeken als 'Bastaardsuiker', 'Magnus' en 'IV'. De afgelopen jaren maakte Lubach onder andere de Rapservice voor het tv-programma Koefnoen; vormde hij samen met acteur Tim Kamps Het Monica Da Silva Trio; werkte hij mee aan de satirische website Buro Renkema; was hij sidekick en documentairemaker bij de radio en scoorde hij een nummer twee-hit onder het pseudoniem Slimme Schemer ft. Tido. Pieter van der Wielen praat met multitalent Arjen Lubach.

Rebelse stad; Provo en de onstuimige jaren zestig

vanaf 01:11:58

De jaren zestig hebben Nederland waarschijnlijk ingrijpender veranderd dan de Tweede Wereldoorlog, aldus historicus Hans Righart. Rebellerende jongeren wisten de autoriteiten te ontregelen met happenings, demonstraties en anarchistische ideeën. In mei is het vijftig jaar geleden dat Provo met de lieve(r)evolutie de stad op stelten zette. Regisseur en Gouden Kalf- en Emmy-winnaar Willy Linder maakte het allemaal van dichtbij mee. Hij maakte er de documentaire 'Rebelse stad' over en laat daarin de rebellen van toen aan het woord. Floortje Smit spreekt met Linder over de documentaire.

Lalla Rookh; een zoektocht naar identiteit

vanaf 01:40:53

Lalla Rookh is het eerste schip dat vanuit India met contractarbeiders in Suriname aankwam in 1873. Tegenwoordig staat het symbool voor de Hindoestaans-Surinaamse immigratie. Het is ook de titel van de nieuwste dansvoorstelling van Shailesh Bahoran, die deze geschiedenis als uitgangspunt heeft genomen. 'Lalla Rookh' is één van voorstellingen die in première gaat op dansfestival CaDance. Nicole Terborg bezocht een repetitie en sprak met choreograaf en danser Shailesh Bahoran.