Nooit Meer Slapen

met o.a. Myrthe van der Meer, Dimitri Verhulst en Walesa, Man of Hope

Nooit Meer Slapen

met o.a. Myrthe van der Meer, Dimitri Verhulst en Walesa, Man of Hope

Myrthe van der Meer schreef de autobiografische bestseller 'PAAZ', over de tijd die ze doorbracht op een psychiatrische afdeling. Nu is er het vervolg; 'UP'. Pieter van der Wielen spreekt met de schrijfster. Verder praten we met PvdA-politicus Ahmed Marcouch over zijn held Lech Walesa. Aanleiding is de biopic 'Walesa, Man of Hope'. En met Dimitri Verhulst, schrijver van het boekenweekgeschenk, praten we over waanzin - het thema van de boekenweek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Myrthe van der Meer: UP

vanaf 00:02:40

Myrthe van der Meer brak door met de autobiografische bestseller 'PAAZ', over de tijd die ze doorbracht op een psychiatrische afdeling. Nu verschijnt het vervolg, getiteld 'UP'. Hierin gaat hoofdpersonage Emma vol goede moed naar het laatste gesprek met haar psychiater. Er gebeuren echter een aantal dingen die ze niet helemaal had voorzien en voordat ze het weet is ze opnieuw opgenomen op de psychiatrische afdeling. Terwijl ze op zoek gaat naar een verklaring, raakt ze langzaam maar zeker verstrikt in de wonderlijke wereld van pillen, psychiaters en patiënten.

Dimitri Verhulst's boekenweekgeschenk

vanaf 01:15:10

Dimitri Verhulst heeft zich op het thema 'waanzin' geworpen voor het boekenweekgeschenk. Daarin beschrijft hij het verhaal van Pierre, een jonge zestiger die in het gezelschap van de jongen Sonny afreist naar een berg in het zuiden. Aan de vooravond van de Boekenweek spreekt Maarten Westerveen met de Vlaamse schrijver over gekte en de geest en zijn boekenweekgeschenk 'De zomer hou je ook niet tegen'.

Walesa, Man of Hope

vanaf 01:44:01

Deze week gaat de biopic 'Walesa, Man of Hope' in première. De film gaat over de Solidariteit-leider en latere president van Polen: Lech Walesa. Velen raakten geïnspireerd door hem, waaronder ook PvdA-politicus Ahmed Marcouch. Als Walesa als simpele lasser het zover kon schoppen, moest er voor Ahmed ook meer in het verschiet liggen, ook al was hij geen bijster goede student. Aan Emmie Kollau vertelt Ahmed Marcouch hoe hij in Lech Walesa een rolmodel zag.