Nooit Meer Slapen

met o.a. Soundos El Ahmadi, Rosanne van Sandwijk en Toendra #13

Nooit Meer Slapen

met o.a. Soundos El Ahmadi, Rosanne van Sandwijk en Toendra #13

Soundos El Ahmadi is een Nederlands-Marokkaans actrice, presentatrice en stand-upcomedian. In 2011 was ze finalist bij het tv programma Wie is de Mol? en in 2009 was zij te zien in het NPS programma De meiden van Haram en Vrouw en Paard. Komend najaar is ze te zien met haar voorstelling 'Geboren met ervaring'. Ze is te gast bij Pieter van der Wielen. Ook spreken we met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk bij een repetitie in museum Geelvinck in Amsterdam. En Toendra #13: 'Lady blabla' vertelt het verhaal van Jordy, die alles behalve een normale jongen is.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Soundos El Ahmadi: Geboren met ervaring

vanaf 00:02:39

Soundos El Ahmadi is een Nederlands-Marokkaans actrice, presentatrice en stand-upcomedian. In 2011 was ze finalist bij het tv programma Wie is de Mol? en in 2009 was zij te zien in het NPS programma De meiden van Haram en Vrouw en Paard. Eerder dit jaar zei ze in een interview: ‘Heel Hilversum is wit, de redacties, de mensen, de muren, ja zelfs de stoelen. Het zijn altijd dezelfde mensen die programma's produceren, daardoor worden altijd dezelfde mensen gevraagd.’ Komend najaar is ze te zien met haar voorstelling Geboren met ervaring. Ze is te gast bij Pieter van der Wielen.

Rosanne van Sandwijk artist in residence van het Grachtenfestival

vanaf 01:11:06

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk won vorig jaar de Grachtenfestivalprijs. Daarmee is zij artist in residence op het festival van dit jaar en geeft ze vijf concerten. Nicole Terborg spreekt de operazangeres bij een repetitie in museum Geelvinck in Amsterdam.

De nachtcorrespondent: een jaar leven als David Bowie

vanaf 01:28:04

In Groot-Brittanië is een professor die een jaar lang als David Bowie leeft. Will Brooker doceert film and cultural studies aan de Kingston University en eet, slaapt en leest wat Bowie ook at, sliep en las. Onze nachtcorrespondent Botte Jellema zocht het uit.

Toendra #13: Lady blabla

vanaf 01:35:35

Als kind is Jordy een buitenbeentje in het dorp. Hij draagt pruiken, doet vreemde stemmetjes na en maakt complete radioshows op zijn My First Sony. Op zaterdagochtenden slaapt hij niet uit, maar zet hij de wekker om naar Telekids te kijken en te leren hoe de presentatoren het doen. De eerste tijd besteedt niemand er veel aandacht aan. Maar als Jordy acht jaar oud is, beginnen andere kinderen hem te pesten om hoe hij loopt en praat. En dus zetten zijn ouders alles op alles om van hun zoon een normale jongen te maken.