Nooit Meer Slapen

met o.a. Jeroen Theunissen, Borgen als theater en Graffiti; New York meets the Dam

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jeroen Theunissen, Borgen als theater en Graffiti; New York meets the Dam

Jeroen Theunissen brak door met zijn roman 'De omwegen', die de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. In zijn nieuwe dichtbundel 'Hier woon je' onderzoekt hij hoe je de wereld uitlegt aan een pasgeboren kind. Pieter van der Wielen spreekt met de Vlaamse schrijver en dichter. Verder gaan we de straat op met Mick la Rock, ze is graffiti-artiest en gastcurator van de tentoonstelling 'Graffiti. New York meets the Dam' in het Amsterdam Museum. En met actrice Milou Gorter dwalen we door de straten van Kopenhagen. Ze is daar om inspiratie op te doen voor de voorstelling 'Borgen', een toneelbewerking van de serie door het Noord Nederlands Toneel.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jeroen Theunissen: Hier woon je

vanaf 00:02:54

De Vlaamse schrijver en dichter Jeroen Theunissen werd in 1977 in Gent geboren. Hij debuteerde in 2004 met zijn roman De Onzichtbare en een jaar later verscheen zijn eerste dichtbundel Thuisverlangen. Zijn roman De Omwegen werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2014. In de nieuwe dichtbundel Hier woon je onderzoekt Jeroen Theunissen hoe je de wereld uitlegt aan een pasgeboren kind. In 99 gedichten probeert Theunissen zijn zoon voor te bereiden op liefde, evolutie, ijle lucht, bewustzijn, masturbatie, zwaartekracht en nog veel meer. Pieter van der Wielen spreekt met Jeroen Theunissen. (Foto: Koen Broos)

Politieke hitserie Borgen op het toneel

vanaf 01:12:56

Schimmige deals, openlijke aanvallen en persoonlijke drama’s: het zijn slechts een paar ingrediënten uit de Deense politieke hitserie 'Borgen'. Het Noord Nederlands Toneel brengt komend voorjaar de eerste twee seizoenen van 'Borgen' op de planken in een 10 uur durende voorstelling. Hoofdrolspeelster Malou Gorter reist naar Denemarken om inspiratie op te doen voor haar rol. Verslaggever Inge ter Schure reisde met haar mee. (Foto: Freek van den Bergh)

Graffiti. New York meets the Dam

vanaf 01:42:25

Aileen Middel alias Mick la Rock is een van de weinige vrouwelijke graffiti artists in Nederland. Ze stelde als gastconservator de tentoonstelling 'Graffiti. New York meets the Dam' in het Amsterdam Museum mede samen. Emmie Kollau sprak Mick la Rock, en dat kan natuurlijk maar op een plek: de straat.