Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hans Teeuwen, Toen wij van Rotterdam kwamen en bordspel Mega Civilization

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hans Teeuwen, Toen wij van Rotterdam kwamen en bordspel Mega Civilization

Hans Teeuwen werd bekend door zijn absurde conferences en controversiële humor. In 2005 stopte hij tijdelijk met cabaret en trad op als zanger van bekende Amerikaanse jazz-nummers. Dit resulteerde in het album ‘How It Aches’ samen met zijn band The Painkillers. En nu is daar de opvolger: ‘Popstukken’. De jazz is meer losgelaten en de teksten zijn Nederlandstalig. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Teeuwen. Ook horen we hoe de locatievoorstelling ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’ een stem geeft aan vijf mensen die vertellen over een beslissende dag in hun leven. En Flo de Haan is een van de makers van het internationaal uitgegeven bordspel ‘Mega Civilization’.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Teeuwen over nieuw album Popstukken

vanaf 00:02:36

Hans Teeuwen maakte zijn solodebuut als cabaretier in 1994 met de show Hard en zielig. Hij werd bekend door zijn absurde conferences en controversiële humor waarmee hij het publiek in verwarring bracht. Na vijf grote shows kondigde hij in 2005 aan (tijdelijk) te stoppen met cabaret. Hij keerde terug in de theaters als zanger van bekende Amerikaanse jazz-nummers. Met zijn band The Painkillers nam hij het album How It Aches op. Na zijn terugkeer als cabaretier, de succesvolle show Spiksplinter (2011), volgt nu het tweede album van Hans Teeuwen & The Painkillers: Popstukken. De titel verklapt dat de jazz meer los gelaten is en de teksten Nederlandstalig zijn. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Teeuwen.

Locatievoorstelling Toen wij van rotterdam vertrokken

vanaf 01:11:33

Kun je je leven sturen? Of heb je het zelf niet in de hand? Die vragen staan centraal in de bijzondere locatievoorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken. Daarin vaart de bezoeker op een boot door Delfshaven. Vijf mensen uit de Rotterdamse haven vertellen op de kades over een beslissende dag in hun leven. Toen wij van Rotterdam vertrokken gaat over de maakbaarheid van de toekomst en de kracht van het lot. Floortje Smit praat met regisseur Floris van Delft.

Flo de Haan over bordspel Mega Civilization

vanaf 01:40:06

Flo de Haan was meteen verkocht toen hij de doos van het strategische bordspel Civilization zag, maar hij dacht ook meteen toen hij het speelde: ‘dit kan groter, intenser’. Acht jaar geleden begon de ontwerper met het verzinnen van uitbreidingen voor het bekende spel dat draait om het opbouwen van beschavingen vanuit de ijstijd en maar liefst 12 uur in beslag kan nemen. De Haan deed historisch onderzoek, tekende honderden fiches en kaartjes en test-speelde ontelbaar keren met een groep liefhebbers. Nu is er dan Mega Civilization, een bordspel van twee meter lang dat gespeeld kan worden door 18 mensen. Emmie Kollau spreekt met Flo over de totstandkoming van het spel.

advertentie