Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan van der Mast, Wake up in Poetry en 20 jaar na Srebrenica

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan van der Mast, Wake up in Poetry en 20 jaar na Srebrenica

Jan van der Mast is toneel- en romanschrijver. Hij schrijft verhalen op grond van getuigenissen en krantenberichten, waarbij hij zijn fantasie de vrije loop laat om alle gaten te dichten. Zijn nieuwe roman Agneta vertelt het waargebeurde verhaal van een sterke vrouw, de echtgenote van de Delftse fabrieksdirecteur Jacques van Marken (1845-1906), die het dubbelleven van haar man ontdekt en trouw blijft aan zichzelf. Pieter van der Wielen spreekt met Jan van der Mast. Ook blikken we vooruit op het theatraal debat 20 jaar na Srebrenica samen met Boris van der Ham (Ex-D66). En we spreken met Judith van den Berg over Wake up in Poetry: logeren bij Rotterdamse dichters.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jan van der Mast: Agneta

vanaf 00:02:37

Jan van der Mast is toneel- en romanschrijver. Hij schrijft verhalen die zijn geworteld in de werkelijkheid, op grond van getuigenissen en krantenberichten, waarbij hij zijn fantasie de vrije loop laat om alle gaten te dichten. Zo is zijn vorige boek De kleine keizer het geromantiseerde levensverhaal van de Gerrit Keizer (1874-1946), die door zijn geringe lengte furore maakte als 'de kleinste man ter wereld'. Zijn nieuwe roman Agneta vertelt het waargebeurde verhaal van een sterke vrouw, de echtgenote van de Delftse fabrieksdirecteur Jacques van Marken (1845-1906), die het dubbelleven van haar man ontdekt en trouw blijft aan zichzelf. Pieter van der Wielen spreekt met Jan van der Mast.

Theatraal debat 20 jaar na Srebrenica

vanaf 01:12:05

Volgende maand is het 20 jaar geleden dat moslimenclave Srebrenica viel. Daarom wordt dinsdag in het Amsterdamse Frascati in samenwerking met NRC Handelsblad een theatraal debat georganiseerd: We moesten iets doen - 20 jaar na Srebrenica. Het Tweede Kamerdebat van toen wordt in verkorte vorm nagespeeld onder leiding van ex-Kamervoorzitter Wim Deetman (CDA), met kamerleden van toen. Er is ook een niet-gespeeld debat, met o.a. Joris Voorhoeve en Jan Marijnissen. Boris van der Ham (ex-Kamerlid D66) treedt op als verteller, en met hem en NRC-journalist Mark Kranenburg blikt Botte Jellema vooruit op de avond.

Wake up in Poetry: logeren bij Rotterdamse dichters

vanaf 01:40:57

Goed nieuws voor iedereen die zich wel eens heeft afgevraagd hoe het is om wakker te worden met een dichter. Deze week is er namelijk op het Poetry International festival de mogelijkheid om te logeren bij verschillende Rotterdamse dichters. Namens het initiatief Wake up in Poetry zullen onder andere Marcel Möring, Ernest van der Kwast en onze eigen Ester Naomi Perquin een aantal bezoekers aan het festival bij hun thuis verwelkomen. Maarten Westerveen spreekt met een van de initiatiefnemers van Wake up in Poetry Judith van den Berg voor een afspraak met een van de dichters.

advertentie