Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Dorrestijn, André Manuel en Francine Houben

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Dorrestijn, André Manuel en Francine Houben

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Hans Dorrestijn verschijnt het boek 'De kunst van het lijden', waarin het levensverhaal van de dichter, (tekst)schrijver en cabaretier wordt geschetst; over zijn door een boze stiefvader verpeste jeugd, de moeizame verhouding met ‘de tweede sekse’, de worsteling met de drank en zijn liefde voor vogels. Tevens brengt het Letterkundig Museum een tentoonstelling over zijn werk. Floortje Smit spreekt met Hans Dorrestijn. En we blikken terug met cabaretier André Manuel en architecte Francine Houben; beiden prijswinnaars in 2015.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De kunst van het lijden met Hans Dorrestijn

vanaf 00:00:00

Al jaren beoefent Hans Dorrestijn alle genres van de literatuur: het lied, de poëzie, verhalen, romans, kinderboeken en het essay. Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag verschijnt het boek De kunst van het lijden, waarin het levensverhaal van de dichter, (tekst)schrijver en cabaretier wordt geschetst; over zijn door een boze stiefvader verpeste jeugd, de moeizame verhouding met ‘de tweede sekse’, de worsteling met de drank en zijn liefde voor vogels. Een brekebeen die met vallen en opstaan uiteindelijk op zijn pootjes terecht kwam. Tevens brengt het Letterkundig Museum een tentoonstelling over zijn werk. Floortje Smit spreekt met Hans Dorrestijn.

Het jaar van muzikant en cabaretier André Manuel

vanaf 00:49:17

In 2015 won muzikant en cabaretier André Manuel de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen 2014-2015 ('Het geval apart'). Verslaggever Maarten Westerveen blikte met André Manuel terug op het afgelopen jaar en vroeg hem naar zijn kerstgedachte.

Het jaar van architecte Francine Houben

vanaf 01:15:48

Voor architecte Francine Houben was 2015 een bijzonder jaar. Ze won de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs, de onderscheiding voor de persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur of natuur in Nederland. Houben is de ontwerper van onder meer de stationshal in Delft en belangrijke bibliotheken in Washington en Birmingham. Verslaggever Jan Paul de Bondt blikte met Francine Houben terug op het afgelopen jaar en vroeg haar naar haar kerstgedachte.

advertentie