Nooit Meer Slapen

met o.a. Ellen Mookhoek, Peyton Place en Bukken voor je leven

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ellen Mookhoek, Peyton Place en Bukken voor je leven

Ellen Mookhoek is wildplukker en één van de weinige vrouwelijke jagers in Nederland. Opgegroeid tussen velden en boomgaarden ging ze in de stad geschiedenis studeren. Na een kantoorcarrière keerde ze terug naar haar oude liefde: de natuur. Als moestuinder ontdekte ze de wereld van de eetbare wilde planten. Al jagend op zwammen en kruiden kreeg ze ook zin om zelf vlees te oogsten. Floortje Smit spreekt met Ellen Mookhoek. Verder besteden we aandacht aan de heruitgave van het boek 'Peyton Place' en we spreken DJ en kunstenaar Steven de Peven over zijn nieuwe project 'Bukken voor je leven'; foto's van mensen die proberen om een vastgelijmd muntje op te rapen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ellen Mookhoek: De brede moestuin

vanaf PT-3M-26S

Ellen Mookhoek is wildplukker en een van de weinige vrouwelijke jagers in Nederland. Opgegroeid tussen velden en boomgaarden ging ze in de stad geschiedenis studeren. Na een kantoorcarrière keerde ze terug naar haar oude liefde: de natuur. Als moestuinder ontdekte ze de wereld van de eetbare wilde planten. Al jagend op zwammen en kruiden kreeg ze ook zin om zelf vlees te oogsten. Jagen en slachten maakten het palet van eten uit de natuur compleet. Vervolgens richtte ze De Brede Moestuin op. Onder deze vlag adviseert ze bij de aanleg van eetbare tuinen en begeleidt ze bij het eten uit de natuur. Floortje Smit spreekt met Ellen Mookhoek.

Peyton Place opnieuw verschenen

vanaf 00:37:08

In de jaren ’50 van de vorige eeuw verscheen het boek Peyton Place, van Grace Metalious. Een boek over lust en intriges in een klein stadje in Amerika. Het werd een gigantische bestseller. Later is het verhaal verfilmd en werd er ’s werelds eerste tv-soap over gemaakt, die ook in Nederland een groot succes was. Uitgeverij Nieuw Amsterdam geeft het boek nu opnieuw uit.

Steven de Peven: Bukken voor je leven

vanaf 01:05:08

De artiestennaam doet misschien anders vermoeden maar DJ en kunstenaar Steven de Peven (aka Steven van Hulle) voelt zich nog vaak een puber. Eentje die de wereld graag met grappen pootje licht. Zijn nieuwste project Bukken voor je leven brengt het onvermoede publiek met zijn nieuwste installatie. Maarten Westerveen sprak met de Peven over buktechnieken, grappen en de waarde van een stuiver.

advertentie