Nooit Meer Slapen

met o.a. Isabelle Rossaert, vluchtelingenreportages en William Turner

Nooit Meer Slapen

met o.a. Isabelle Rossaert, vluchtelingenreportages en William Turner

De Vlaamse schrijfster Isabelle Rossaert schreef de roman 'Dat is wat ik bemin'; de geschiedenis van een liefde die nooit heeft kunnen bestaan, en van de poging daarmee in het reine te komen. Floortje Smit spreekt met haar. Verder gaan we langs bij museum De Fundatie in Zwolle, waar een tentoonstelling opent met werk van de Britse schilder William Turner. En de foto van het aangespoelde Syrische jongetje Aylan... Waarom zien we dit? Waarom doen wij niets? We spreken met fotograaf Henk Wildschut, zelf net terug van een vluchtelingenreportage.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Isabella Rossaert's romandebuut Dat is wat ik bemin

vanaf 00:00:00

Isabelle Rossaert studeerde psychologie en doet journalistiek onderzoekswerk. Daarnaast doceert ze journalistieke schrijftechnieken aan de Universiteit Antwerpen. Eerder publiceerde ze het non-fictieboek De verdwaalde ooievaar, dat over vruchtbaarheidsproblemen gaat, en een brieven- en verhalenbundel in samenwerking met Paul Verhaeghen. Nu verschijnt haar romandebuut Dat is wat ik bemin; de geschiedenis van een liefde die nooit heeft kunnen bestaan, en van de poging daarmee in het reine te komen. Floortje Smit spreekt met de Vlaamse schrijfster Isabelle Rossaert.

Fotograaf Henk Wildschut over vluchtelingenproblematiek

vanaf 00:34:02

De foto van het Syrische jongetje Aylan gaat op dit moment de wereld over. Eenzaam aangespoeld aan het Turkse strand werpt de foto van zijn levenloze lijfje vooral vragen op. Waarom zien we dit? Waarom doet de fotograaf niets? Waarom doen wij niets? Maarten Westerveen spreekt met fotograaf Henk Wildschut, zelf net terug van een vluchtelingenreportage. Als we de door dit soort beelden de afgrond in turen, staart de afgrond dan terug?

William Turner in Museum De Fundatie

vanaf 01:03:37

In Museum De Fundatie in Zwolle opent dit weekend een grote tentoonstelling over en met werk van de Britse schilder William Turner (1775-1851). Verslaggever Botte Jellema ging er alvast naar toe, met kunstenaar Elise van der Linden, van wie een installatie in de expositie is te zien en die vorig jaar haar afstudeerscriptie over Turner schreef.