Nooit Meer Slapen

met o.a. Nyk de Vries, Glazen speelgoed en Ajuu de Mazzel - 40 jaar Normaal

Nooit Meer Slapen

met o.a. Nyk de Vries, Glazen speelgoed en Ajuu de Mazzel - 40 jaar Normaal

Auteur en dichter Nyk de Vries debuteerde in 2000 met het Friese 'Rezineknyn'. Hierna volgden romans en dichtbundels als 'Prospero', 'Motorman' en 'De dingen gebeuren omdat ze rijmen'. Nu is er zijn roman 'Renger', waarin een Friese schrijver de mysterieuze Renger een lift aanbiedt en daarmee de grenzen van zijn loyaliteit opzoekt. Pieter van der Wielen spreekt met Nyk de Vries. Verder onder meer aandacht voor 'Glazen Speelgoed' van Toneelgroep Amsterdam. En met Normaal-zanger Bennie Jolink bekijken we de expositie 'Ajuu de Mazzel' in het Stadsmuseum van Doetinchem.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nyk de Vries en het Friesland van zijn jeugd

vanaf 00:03:15

Auteur, dichter en muzikant Nyk de Vries debuteerde in 2000 met Rezineknyn, een roman in het Fries. Drie jaar later volgt de Nederlandse vertaling Rozijnkonijn. Hierna volgden romans en dichtbundels als Prospero, Motorman en De dingen gebeuren omdat ze rijmen. Nu is er zijn nieuwe roman Renger, waarin een jonge Friese schrijver een lift aanneemt van de mysterieuze Renger en daarmee de grenzen van zijn loyaliteit opzoekt. Pieter van der Wielen spreekt met Nyk de Vries.

Ajuu de Mazzel: afscheid van Normaal in Stadsmuseum Doetinchem

vanaf 01:12:23

In december zet zanger Bennie Jolink definitief een punt achter zijn band Normaal. Voor het Stadsmuseum van Doetinchem reden om een overzichtstentoonstelling aan het beeldend werk van de Achterhoeker te wijden. Jolink, die aan de kunstacademie studeerde voor hij zijn band formeerde, deed zelf veertig jaar lang alle artwork voor de band en werkte daarnaast voor zichzelf en in opdracht. Met een trotse Jolink liep verslaggever Jan Paul de Bondt door de expositie 'Ajuu de Mazzel - 40 jaar Normaal'.

Klassieker Glazen speelgoed bij Toneelgroep Amsterdam

vanaf 01:39:45

Bij Toneelgroep Amsterdam gaat op 15 november 'Glazen speelgoed' van Tennessee Williams in première. Chris Nietvelt speelt de rol van Amanda Wingfield, de dominante moeder die haar twee kinderen zo verstikkend overvleugelt dat het wankele evenwicht tussen de drie voorgoed verstoord wordt. Nietvelt speelde het toneelstuk één keer eerder: toen ze 21 was. Nu ze zelf moeder is met uitvliegende kinderen heeft het voor haar een heel andere lading gekregen. Mathijs Deen sprak met de actrice.

advertentie