Nooit Meer Slapen

met o.a. Marcel Hensema, 50 jaar Poëzie in Carré en Cyriel Guds

Nooit Meer Slapen

met o.a. Marcel Hensema, 50 jaar Poëzie in Carré en Cyriel Guds

Marcel Hensema is acteur en regisseur. Hij speelde in films als ‘Wild Romance’ en ‘Simon’ en in talloze televisieseries; ‘Pleidooi’, ‘Penoza’ en ‘Hollands Hoop’. Net zo graag kiest hij de intimiteit van een theaterzaal, die hij met onder meer het Noord Nederlands Toneel (NNT) aandoet. Vanaf vandaag is hij te zien in ‘Knielen op een bed violen’, de verfilming van de roman van schrijver Jan Siebelink door regisseur Ben Sombogaart. De film vertelt het verhaal van een man die in handen valt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Pieter van der Wielen spreekt met Marcel Hensema. Verder is het aanstaande zondag vijftig jaar geleden dat het legendarische ‘Poëzie in Carré’ plaatsvond. En acteur Cyriel Guds beantwoordt de nu nog onbekende vragen in de rubriek Open Kaart. Hij komt langs naar aanleiding van de theaterbewerking van de Franse film Intouchables, waarin hij de rol van Driss vertolkt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marcel Hensema als prediker in Knielen op een bed violen

vanaf 00:03:00

Marcel Hensema is acteur en regisseur. Hij speelde in films als Wild Romance en Simon en in talloze televisieseries; Pleidooi, Penoza en Hollands Hoop. Net zo graag kiest hij de intimiteit van een theaterzaal, die hij met onder meer het Noord Nederlands Toneel (NNT) aandoet. Vanaf vandaag is hij te zien in Knielen op een bed violen, de verfilming van de roman van schrijver Jan Siebelink door regisseur Ben Sombogaart. De film vertelt het verhaal van een man die in handen valt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Pieter van der Wielen spreekt met Marcel Hensema.

50 jaar Poëzie in Carré: een keerpunt in de poëzie

vanaf 01:10:53

Zondag is het 50 jaar geleden dat in Carré in Amsterdam een legendarische poëzie-avond plaatsvond. Tal van dichters kwamen op uitnodiging van Simon Vinkenoog hun gedichten voorlezen tijdens 'Poëzie in Carré'. Adriaan Roland Holst, Gerard Reve en Jules Deelder; jong en oud stond naast elkaar op het podium voor een uitverkochte zaal. Het werd een keerpunt in de poëzie. Verslaggever Tjitske Mussche blikte terug met dichters K. Schippers en Erik Jan Harmens en met literatuurwetenschapper Kila van der Starre.

Open Kaart: Cyriel Guds

vanaf 01:26:05

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam Cyriel Guds vertellen over de toneelbewerking van de Franse film 'Intouchables', waarin hij de rol van Driss vertolkt.

advertentie