Nooit Meer Slapen

met o.a. André Manuel, Ik speel geen Medea en Bas Heijne

Nooit Meer Slapen

met o.a. André Manuel, Ik speel geen Medea en Bas Heijne

Een BT-er, vindt André Manuel zichzelf: een Bekende Tukker. Cabaretier en muzikant, met krang als kernwoord; Twents voor binnenstebuiten. Hij zit al 25 jaar in het vak en op dit moment staat hij in het theater met zijn veertiende solovoorstelling 'Het geval apart', waarvoor hij de Poelifinario Prijs kreeg toegekend. De komende maand is hij ook een van de sprekers van de Vrijheidscolleges, de jaarlijkse serie lezingen over fundamenten van de democratie. Pieter van der Wielen spreekt met André Manuel. Verder spreken we met toneelschrijver Magne van den Berg over haar nieuwe stuk 'Ik speel geen Medea', waarin een actrice een haat-liefde-verhouding met haar vak heeft. En schrijver Bas Heijne is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Een Waanzinnig gaaf land', waarin hij onderzoekt of Nederland inderdaad zo'n gaaf land is.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vrijheid van religie: André Manuel gaat de confrontatie aan

vanaf 00:02:54

Een BT-er, vindt André Manuel zichzelf: een Bekende Tukker. Cabaretier en muzikant, met krang als kernwoord; Twents voor binnenstebuiten. Hij zit al 25 jaar in het vak en op dit moment staat hij in het theater met zijn veertiende solovoorstelling Het geval apart, waarvoor hij de Poelifinario Prijs kreeg toegekend. De komende maand is hij ook een van de sprekers van de Vrijheidscolleges, de jaarlijkse serie lezingen over fundamenten van de democratie. Pieter van der Wielen spreekt met André Manuel.

Twijfel op het toneel in Ik speel geen Medea

vanaf 01:11:51

In 'Ik speel geen Medea' zien we de actrice waar we haar normaal gesproken nog niet kunnen zien: op het achtertoneel. Daar waar nog niet geacteerd hoeft te worden slaat de vertwijfeling toe en toont ze de haat-liefde-verhouding die ze met haar vak heeft. 'Ik speel geen Medea' is een ode aan het vak en een pleidooi om alles waar je in gelooft in twijfel te trekken. Verslaggever Tjitske Mussche sprak toneelschrijfster Magne van den Berg en actrice Raymonde de Kuyper over het toneelstuk.

Open Kaart: Bas Heijne

vanaf 01:27:20

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was Bas Heijne te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Een Waanzinnig gaaf land', waarin hij de uitspraak van Mark Rutte eens flink onder de loep neemt en zich afvraagt of Nederland daadwerkelijk zo'n gaaf land is.

advertentie