Nooit Meer Slapen

met o.a. Nathan Vecht, het Knausgård-festival en Gerardjan Rijnders

Nooit Meer Slapen

met o.a. Nathan Vecht, het Knausgård-festival en Gerardjan Rijnders

Toneel- en scenarioschrijver Nathan Vecht schreef voor o.a. het Noord Nederlands Toneel, mugmetdegoudentand en Theater Bellevue. Op tv zijn scènes uit 'Missie Aarde', 'Koefnoen' en 'Het Klokhuis' van zijn hand. Momenteel is hij bezig met 'In de ban van Broadway'; een zomerkomedie over ambitie, afgunst en vergankelijkheid. Pieter van der Wielen spreekt met Nathan Vecht. Verder vertellen Eric Corton en Henk Spaan over de Noorse auteur Karl Ove Knausgård, die zij interviewen op het Knausgård-festival. En de Open Kaart-gast is toneelregisseur Gerardjan Rijnders n.a.v. de voorstelling 'Oost/West'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nathan Vecht is in de ban van Broadway

vanaf 00:02:47

Nathan Vecht schreef toneelstukken voor onder meer het Noord Nederlands Toneel, mugmetdegoudentand en Theater Bellevue. Zijn werk werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en opgevoerd in o.a. Duitsland en België. Naast zijn theaterwerk schrijft hij scenario’s voor film en televisie, zoals comedyserie Missie Aarde en scènes voor Koefnoen en Het Klokhuis. Voor DeLaMar Producties schrijft hij momenteel de zomerkomedie In de ban van Broadway, een theaterspektakel over ambitie, afgunst en vergankelijkheid achter de schermen van 's werelds beroemdste theatergebied. Pieter van der Wielen spreekt met Nathan Vecht.

Karl Ove Knausgård is in het land

vanaf 01:11:38

Karl Ove Knausgård, bekend van zijn duizenden pagina’s tellende autobiografische reeks 'Mijn strijd', bezoekt dit weekeinde Nederland en Vlaanderen. Reden voor een meerdaags Knausgård-festival waarbij fans de Noorse sterauteur op verschillende plekken kunnen ontmoeten. Zo ontvangen presentator Eric Corton en sportjournalist Henk Spaan hem voor een interview over respectievelijk muziek en voetbal. Verslaggever Emmie Kollau sprak beide mannen over hun bewondering voor de schrijver.

Open Kaart: Gerardjan Rijnders

vanaf 01:26:53

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was toneelregisseur Gerardjan Rijnders te gast. Hij maakte samen met acteur Thijs Prein de voorstelling 'Oost/West', over de relatie tussen vader en zoon.

advertentie