Nooit Meer Slapen

met o.a. Twan Huys, Aafke Romeijn en De dunne lijn tussen humor en beledigen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Twan Huys, Aafke Romeijn en De dunne lijn tussen humor en beledigen

Wie aan journalist en presentator Twan Huys denkt, denkt ook meteen aan zijn expertise: Amerika. Hij werkte jarenlang als correspondent in New York voor actualiteitenprogramma NOVA en schreef hierover het boek 'Ik ben een New Yorker'. Momenteel presenteert hij Nieuwsuur en heeft hij succes met het door hem bedachte programma College Tour, waarin studenten bekende personen uit binnen- en buitenland interviewen. Voor zijn nieuwe dubbelbiografie ‘De Clintons’ dook Huys in het leven van het meest invloedrijke politieke echtpaar uit de VS. Pieter van der Wielen spreekt met Twan Huys. Verder is er aandacht voor de recente commotie rondom de zin ‘Daar moet een piemel in’. En Aafke Romeijn trekt de kaarten in de rubriek Open Kaart. Ze is te gast naar aanleiding van haar nieuwe album ‘Je doet je best maar’.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Twan Huys over het maken van journalistieke keuzes

vanaf 00:02:57

Wie aan journalist en presentator Twan Huys denkt, denkt ook meteen aan zijn expertise: Amerika. Hij werkte jarenlang als correspondent in New York voor actualiteitenprogramma NOVA en schreef hierover het boek Ik ben een New Yorker. Momenteel presenteert hij Nieuwsuur en heeft hij succes met het door hem bedachte programma College Tour, waarin studenten bekende personen uit binnen- en buitenland interviewen. Voor zijn nieuwe dubbelbiografie De Clintons dook Huys in het leven van het meest invloedrijke politieke echtpaar uit de VS. Pieter van der Wielen spreekt met Twan Huys.

De dunne lijn tussen beledigen en humor

vanaf 01:11:49

'Daar moet een piemel in!' klinkt als een grappig carnavalslied, maar het wordt regelmatig geroepen naar vrouwen die met iets serieus bezig zijn. Zij ervaren het als buitengewoon beledigend, en dan is het helemaal niet meer grappig. Onze verslaggever Botte Jellema maakte er een persoonlijk radio-essay over en sprak met Simone van Saarloos en Linda Duits.

Open Kaart: Aafke Romeijn

vanaf 01:26:53

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof Aafke Romeijn aan. We spraken haar naar aanleiding van haar nieuwe album 'Je doet je best maar'.

advertentie