Nooit Meer Slapen

met o.a. Boudewijn Koole, De Arabische storm en Joris Linssen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Boudewijn Koole, De Arabische storm en Joris Linssen

Filmmaker Boudewijn Koole maakte eerder jeugdfilms als 'Tommie', 'Pierlala' en 'Kauwboy' en heeft zich nu gewaagd aan de onverfilmbaar verklaarde roman 'Nooit meer slapen' van W.F. Hermans. De film 'Beyond Sleep' opent woensdag het International Film Festival Rotterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Boudewijn Koole. Verder aandacht voor het boek en de documentaireserie 'De Arabische storm' van journalist Sinan Can en VSB Poëzieprijs-genomineerde Geert van Istendael. En we spelen Open Kaart met presentator en zanger Joris Linssen n.a.v. de nieuwe theatertour met zijn band Caramba.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Boudewijn Koole waagde zich aan Nooit meer slapen

vanaf 00:02:19

Eigenlijk studeerde filmmaker Boudewijn Koole af als industrieel ontwerper, maar hij ging jeugddocumentaires maken - zoals Tommie en Pierlala. De rode draad in zijn jeugdfilms is de fascinatie voor hoe kinderen omgaan met verdriet en de dood. Zo vindt een jongen troost in zijn band met een jonge vogel in zijn internationaal bekroonde speelfilm Kauwboy uit 2012. Koole heeft zich nu gewaagd zich aan de onverfilmbaar verklaarde roman Nooit meer slapen van W.F. Hermans. Het verhaal over de overlevingstocht van geoloog Alfred Issendorf opent woensdag het International Film Festival Rotterdam (IFFR) onder de titel Beyond Sleep. Pieter van der Wielen spreekt met Boudewijn Koole.

De Arabische storm: hoe de Lente ontaardde in chaos

vanaf 01:12:10

Journalist Sinan Can en regisseur Thomas Blom maakten voor BNN/VARA de driedelige documentaireserie 'De Arabische storm'. Op reis dwars door het Midden-Oosten en Noord-Afrika reconstrueren zij, aan de hand van persoonlijke verhalen, hoe de aanvankelijke Lente tot chaos en strijd heeft geleid. Verslaggever Jan Paul de Bondt sprak de makers terwijl ze de laatste hand leggen aan de eerste aflevering, die aanstaande woensdagavond (NPO 2, om 20.25 uur) wordt uitgezonden.

Open Kaart: Joris Linssen

vanaf 01:27:24

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was presentator en zanger Joris Linssen te gast vanwege de theatervoorstelling 'Stroom' met zijn band Caramba.

advertentie