Nooit Meer Slapen

met o.a. George van Houts, Club Helmbreker en Reinjan Mulder

Nooit Meer Slapen

met o.a. George van Houts, Club Helmbreker en Reinjan Mulder

George van Houts is cabaretier en acteur. Vanaf 2012 is Van Houts samen met Pierre Bokma, Tom de Ket, Victor Löw en Leopold Witte op het podium te zien in de reeks van 'De verleiders' voorstellingen. De nieuwe voorstelling 'Slikken én stikken' gaat over ons zorgstelsel. Pieter van der Wielen spreekt met George van Houts. Verder spreken we Reinjan Mulder over de tentoonstelling 'Objectief Nederland' in het Rijksmuseum.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

George van Houts in De verleiders: Slikken én stikken

vanaf 00:03:00

George van Houts is cabaretier en acteur. Samen met Tom de Ket vormde hij het cabaretduo Van Houts & De Ket. Met Pieter Bouwman maakte hij jarenlang Radio Bergeijk. Vanaf 2012 is Van Houts samen met Pierre Bokma, Tom de Ket, Victor Löw en Leopold Witte op het podium te zien in de reeks van De verleiders voorstellingen, waarbij zij zich laten inspireren door actuele onderwerpen en maatschappelijke tendensen. Na het laatste succesvolle deel Door de bank genomen gaat de nieuwe voorstelling Slikken én stikken over ons zorgstelsel. Pieter van der Wielen spreekt met George van Houts.

Club Helmbreker presenteert Frank Sinatras Watertown

vanaf 01:11:22

Club Helmbreker, een collectief popmuzikanten dat haar muzikale helden eert door vergeten albums onder de aandacht te brengen, presenteert het album Watertown van Frank Sinatra, exact honderd jaar na diens geboortejaar. Ze spelen het album op de Parade, het festival dat vanavond van start ging in Rotterdam. Emmie Kollau spreekt met arrangeur en bassist Reyer Zwart, Bauer-frontman en oud Betty Serveert drummer Berend Dubbe en kleinkunstzanger Marijn Brouwers.

Open Kaart: Reinjan Mulder

vanaf 01:27:01

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt Reinjan Mulder langs. Zijn tentoonstelling Objectief Nederland is vanaf deze week te zien in het Rijksmuseum.

De nachtcorrespondent: De Cultuur Top 100

vanaf 01:44:43

Vandaag publiceerde NRC Handelsblad de Cultuur Top 100, een lijst van de succesvolste Nederlandse cultuurexporteurs. De lijst is gebaseerd op een aantal feiten: hoe vaak werkten de cultuurmakers in 2015 in het buitenland? Wat verdienden ze? Welke prijzen kregen ze? En was er aandacht in internationale media? Nederland doet het vooral goed op het gebied van opera, dance, jeugddocumentaires en design. Nachtcorrespondent Adinda Akkermans sprak met een aantal cultuurmakers en met Cees de Graaff, de directeur van Dutch Culture.

advertentie