Nooit Meer Slapen

met o.a. Oeke Hoogendijk, muurschilderingen en vakantieboek #4

Nooit Meer Slapen

met o.a. Oeke Hoogendijk, muurschilderingen en vakantieboek #4

Oeke Hoogendijk werd opgeleid als toneelregisseur. Nadat ze bij verschillende gezelschappen regie had gedaan, besloot ze in 1997 televisiedocumentaires te gaan maken. Na documentaires als 'De gelukkige tijd' en 'The Holocaust Experience' volgde de documentaireserie 'Het nieuwe Rijksmuseum (2005-2013)', waarvoor zij ruim tien jaar achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum filmde. Met dit vierluik won zij diverse prijzen, waaronder een Nipkowschijf en Gouden Kalf. Momenteel werkt ze aan een film over Rembrandt. Ester Naomi Perquin spreekt met Oeke Hoogendijk. Verder aandacht voor de muurschilderingen van Willem Elsschot. En we spreken Carolina Trujillo over haar vakantieboek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het Rijksmuseum door de ogen van Oeke Hoogendijk

vanaf 00:02:49

Oeke Hoogendijk werd opgeleid als toneelregisseur. Nadat ze bij verschillende gezelschappen regie had gedaan, besloot ze in 1997 televisiedocumentaires te gaan maken. Na documentaires als De gelukkige tijd en The Holocaust Experience volgde de documentaireserie Het nieuwe Rijksmuseum (2005-2013), waarvoor zij ruim tien jaar achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum filmde. Met dit vierluik won zij diverse prijzen, waaronder een Nipkowschijf en Gouden Kalf. Momenteel werkt ze aan een film over Rembrandt. Ester Naomi Perquin spreekt met Oeke Hoogendijk.

De muurschilderingen van Willem Elsschot

vanaf 01:12:20

Schrijver Willem Elsschot kennen we van boeken als Lijmen/Het been en Kaas, maar zijn geld verdiende hij vooral als reclameman. Hij werd rijk door zijn muurreclames, maar haalde er ook inspiratie uit voor zijn novelles. Wat is er nu nog over van deze oude reclames? Verslaggever Marten Minkema spreekt met Elsschot-biograaf Vic van de Reijt en met Edwin Deschepper, voorzitter van de Belgische stichting De Muren Spreken.

Het vakantieboek van Carolina Trujillo

vanaf 01:44:45

Welk boek nemen schrijvers deze zomer mee in hun koffer? Of wat lezen ze onder de parasol in de achtertuin? Deze week in Nooit Meer Slapen vijf schrijvers over hun vakantielectuur, een weekserie van Inge ter Schure. Vannacht horen we hoe Carolina Trujillo vanuit haar tuin de hele wereld over reist.

advertentie