Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn van de Griendt, Alias Fortezza en Bob Wolkers

Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn van de Griendt, Alias Fortezza en Bob Wolkers

Fotograaf Martijn van de Griendt werkte onder andere voor de Nieuwe Revu, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Zijn portretten van pop en rock muzikanten zijn regelmatig te zien in Oor. Hij publiceerde een aantal fotoboeken, waaronder 'Smokin' Boys Smokin' Girls' en 'Forever Young' en was de initiatiefnemer van het boek 'Brood', een visuele hommage aan zanger Herman Brood. Op donderdag 26 mei opent in de Melkweg in Amsterdam zijn expositie 'Ik ben zeventien', een expositie met foto’s van Amsterdamse jongeren tussen de veertien en achttien jaar. Pieter van der Wielen spreekt met Martijn van de Griendt. Verder aandacht voor 'Alias Fortezza, de Amerikaanse jacht op een jonge Nederlandse hacker'. En animator Bob Wolkers komt langs om te vertellen over zijn bijdrage aan de film 'The Red Turtle' van Michaël Dudok de Wit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kwetsbaarheid vastleggen: Martijn van de Griendt over Ik ben zeventien

vanaf 00:03:00

Fotograaf Martijn van de Griendt werkte onder andere voor de Nieuwe Revu, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Zijn portretten van pop en rock muzikanten zijn regelmatig te zien in Oor. Hij publiceerde een aantal fotoboeken, waaronder Smokin’ Boys Smokin’ Girls en Forever Young en was de initiatiefnemer van het boek Brood, een visuele hommage aan zanger Herman Brood. Op donderdag 26 mei opent in de Melkweg in Amsterdam zijn expositie Ik ben zeventien, een expositie met foto’s van Amsterdamse jongeren tussen de veertien en achttien jaar. Pieter van der Wielen spreekt met Martijn van de Griendt.

Vermeende cybercriminaliteit in Alias Fortezza

vanaf 01:11:16

David Schrooten is hacker en voerde op zijn elfde al cyberoorlogen met andere hackers. Als hij begin twintig zich de koning van het net waart wordt hij in Roemenië opgepakt en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daar begint een helse tocht door gevangenissen. Correspondent in de VS Freke Vuijst begint David en zijn ouders te helpen met kleine dingen en ontdekt dan dat David kan schrijven. Samen met hem maakte ze het boek Alias Fortezza. De Amerikaanse jacht op een jonge Nederlandse hacker. Emmie Kollau spreekt Freke Vuijst.

Open Kaart: Bob Wolkers

vanaf 01:27:08

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht spreken we met animator Bob Wolkers over zijn bijdrage aan de film The Red Turtle van Michaël Dudok de Wit.

advertentie