Nooit Meer Slapen

met o.a. Jan Bor, Songspiel My Videoland en Robbert-Jan Henkes

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jan Bor, Songspiel My Videoland en Robbert-Jan Henkes

Jan Bor is filosoof en publicist. Hij was medeauteur van 'De verbeelding van het denken'. Daarnaast schreef hij boeken als 'Filosofie in een notendop', 'Een (nieuwe) geschiedenis van de filosofie' en 'Wat is wijsheid?'. Ook beoefende hij vele jaren zen, onder andere in Japan en Engeland. En over de invulling van moderne spiritualiteit gaat zijn nieuwe boek 'OnZen'. Wat is daarvan de zin en onzin en bij welke filosofen kan je te rade gaan? Pieter van der Wielen spreekt met Jan Bor. Verder aandacht voor 'Songspiel My Videoland'. Een voorstelling van De Veenfabriek en theatergroep Domino waarbij geschoolde acteurs en muzikanten samenwerken met spelers met een beperking. En we spreken vertaler en publicist Robbert-Jan Henkes over 'Bij mij op de maan', een boek met uit het Russisch vertaalde kinderpoëzie.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De ultieme weg naar innerlijke vrijheid: Jan Bor over OnZen

vanaf 00:02:48

Jan Bor is filosoof en publicist. Hij was medeauteur van De verbeelding van het denken. Daarnaast schreef hij boeken als Filosofie in een notendop, Een (nieuwe) geschiedenis van de filosofie en Wat is wijsheid?. Ook beoefende hij vele jaren zen, onder andere in Japan en Engeland. En over de invulling van moderne spiritualiteit gaat zijn nieuwe boek OnZen. Wat is daarvan de zin en onzin en bij welke filosofen kan je te rade gaan? Pieter van der Wielen spreekt met Jan Bor.

Songspiel My Videoland: Een feest vol fantasieën

vanaf 01:11:04

In de voorstelling Songspiel My Videoland van De Veenfabriek en theatergroep Domino werken geschoolde acteurs en muzikanten samen met spelers met een beperking - al is de vraag wat 'beperkt' eigenlijk betekent, als het om fantasie en vrij denken gaat. Regisseur Paul Koek hoopt dat er ter plekke, samen met het publiek, een 'nieuwe werkelijkheid' gaat ontstaan. Verslaggever Elianne Meijer bezoekt een repetitie.

Open Kaart: Robbert Jan Henkes

vanaf 01:26:25

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht beantwoordt vertaler en publicist Robbert-Jan Henkes de vragen. Hij komt vertellen over Bij mij op de maan, een boek met uit het Russisch vertaalde kinderpoëzie.

De nachtcorrespondent: Schrijvers en hun tuin

vanaf 01:42:34

Het tuincomplex waar Jan Wolkers planten verbouwd, groente verbouwde en boeken schreef dreigt, inclusief zijn schrijfhuisje, te verdwijnen. De gemeente Amsterdam wil volkstuinen-complex Amstelglorie, gelegen aan de Amstel, schoonvegen om het gebied vol te kunnen bouwen. Naast Wolkers zijn ook schrijvers Maarten 't Hart, Louise Fresco en Gerbrand Bakker regelmatig in de tuin te vinden....

advertentie