Nooit Meer Slapen

met o.a. Carly Wijs, Aan het einde van de dag en Yannick Jozefzoon

Nooit Meer Slapen

met o.a. Carly Wijs, Aan het einde van de dag en Yannick Jozefzoon

Carly Wijs is een Nederlandse actrice en theatermaakster die in Brussel woont. In haar 25-jarige carrière schreef ze verschillende toneelstukken en bewerkte ze romans voor het toneel. Het grote publiek kent haar van de televisieserie 'Divorce' (en eerder uit series als 'Pleidooi' en 'Oud geld'). Nu debuteert ze als schrijfster met 'Het twijfelexperiment'. Een roman over een jong meisje dat met een zelfbedacht onderzoek de weerbarstige wereld hoopt te begrijpen: alles draait om de vraag wat normaal is en wat niet. Pieter van der Wielen spreekt met Carly Wijs. Verder aandacht voor de de opera 'Aan het einde van de dag' van Peter-Jan Wagemans. En we spreken acteur Yannick Jozefzoon naar aanleiding van de lunchvoorstelling Voor mijn kinderen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De werkelijkheid kwijtraken: Carly Wijs over Het twijfelexperiment

vanaf 00:02:41

Carly Wijs is een Nederlandse actrice en theatermaakster die in Brussel woont. In haar 25-jarige carrière schreef ze verschillende toneelstukken en bewerkte ze romans voor het toneel. Het grote publiek kent haar van de televisieserie Divorce (en eerder uit series als Pleidooi en Oud geld). Nu debuteert ze als schrijfster met Het twijfelexperiment. Een roman over een jong meisje dat met een zelfbedacht onderzoek de weerbarstige wereld hoopt te begrijpen: alles draait om de vraag wat normaal is en wat niet. Pieter van der Wielen spreekt met Carly Wijs.

Een lastige driehoeksverhouding in Aan het einde van de dag

vanaf 01:09:36

De laatste tien jaar is de muziek van Peter-Jan Wagemans uitgevoerd door bijna alle belangrijke orkesten en ensembles in Nederland. De componist heeft nu een opera geschreven over vergankelijkheid: Aan het einde van de dag. Het muziekdrama gaat in première op de Rotterdamse Operadagen. Verslaggever Nicole Terborg sprak hem bij een repetitie.

Open Kaart: Yannick Jozefzoon

vanaf 01:24:27

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schuift acteur Yannick Jozefzoon aan om te vertellen over de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Voor mijn kinderen.

advertentie