Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michel van Egmond, Ai Weiwei en Ena Jansen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michel van Egmond, Ai Weiwei en Ena Jansen

Michel van Egmond is journalist en schrijver. Met zijn biografieën van René van der Gijp en Wim Kieft is hij verantwoordelijk voor de grote opleving van de sportbiografie. Nu volgt De wereld volgens Gijp, waarin hij beschrijft hoe een ingrijpende gebeurtenis het leven van René van der Gijp volledig op z'n kop zette. Verder aandacht voor de tentoonstelling van Ai Weiwei in Foam, en Ena Jansen vertelt over de Week van de Afrikaanse roman.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Michel van Egmond schreef 'De wereld volgens Gijp'

vanaf 00:03:04

Michel van Egmond is journalist en schrijver. Jarenlang was hij als columnist werkzaam bij het weekblad Voetbal International en eindredacteur van het gelijknamige televisieprogramma. Met zijn biografieën van oud-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft is hij verantwoordelijk voor de grote opleving van de sportbiografie. Nu volgt 'De wereld volgens Gijp', waarin hij beschrijft hoe een ingrijpende gebeurtenis het leven van René van der Gijp volledig op z'n kop zette. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Michel van Egmond.

Ai Weiwei opent zijn expositie in Foam

vanaf 01:10:06

Op de Griekse eilanden was Ai Weiwei afgelopen zomer een vluchteling tussen de vluchtelingen. Jarenlang werd hij getart door de overheid in zijn thuisland China, waardoor hij zijn vrijheid niet zeker was. In 2015 vluchtte hij naar Europa, en sindsdien zet hij zich in voor vluchtelingen. Zijn expositie '#SafePassage' in het Amsterdamse museum Foam gaat verder op dit thema. Luister in het tweede uur van 'Nooit Meer Slapen' naar een reportage van Remy van den Brand over Weiwei's expositie, waar hij zelf bij de opening aanwezig zal zijn.

Open Kaart: letterkundige Ena Jansen

vanaf 01:25:00

Bijzonder hoogleraar Zuid-Afrikaanse letterkunde Ena Jansen won de 'UJ-prys vir Skeppende Skryfwerk in het Afrikaans'. De naam van de prijs lijkt zowaar even waardevol als de eer van het ontvangen ervan. Volgens de jury is het boek Soos familie een monumentale en noodzakelijke bijdrage aan de Zuid-Afrikaanse literatuur. Van 16 t/m 25 september levert Ena Jansen verschillende bijdragen aan de Week van de Afrikaanse roman. In de rubriek Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over leven en werk.

Nacht van de Poëzie: K. Michel

vanaf 01:45:22

En zaterdag is het de 34e Nacht van de Poëzie, dus deze week extra veel aandacht voor de dichtkunst. In Tivoli Vredenburg halen twintig dichters zaterdag de nacht door, alles voor de poëzie. Onder hen is K. Michel. Van hem is net een nieuwe bundel uitgekomen, getiteld 'Te voet is het heelal drie dagen ver'. Verslaggeefster Remy van den Brand sprak hem.

advertentie