Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hanneke Groenteman, Jean Tinguely en Mischa Andriessen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Hanneke Groenteman, Jean Tinguely en Mischa Andriessen

Hanneke Groenteman begon haar journalistieke carrière bij 'Het Parool'. Later presenteerde ze zeven jaar het culturele televisieprogramma 'De Plantage'. In 2015 stopte ze na tien seizoenen met het presenteren van het programma 'Sterren op het Doek'. Nu publiceert ze nu haar eerste kinderboek; 'Marilyn en Audrey. The Battle.' Verder aandacht voor Jan Tinguely in het Stedelijk Museum, en dichter Mischa Andriessen is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hanneke Groenteman over haar kinderboek 'Marilyn en Audrey, The Battle'

vanaf 00:02:49

Hanneke Groenteman (1939) begon haar journalistieke carrière bij 'Het Parool', later maakte ze radio-programma’s en presenteerde ze zeven jaar het culturele televisieprogramma 'De Plantage'. In 2015 stopte ze na tien seizoenen met het presenteren van het programma 'Sterren op het Doek'. Sindsdien schuift ze regelmatig als tafeldame aan bij 'De Wereld Draait Door'. Ook schreef ze boeken, zoals 'Doorzakken bij Jamin' en 'Dikke Dame', en publiceert ze nu haar eerste kinderboek; 'Marilyn en Audrey. The Battle'. Pieter van der Wielen spreekt met Hanneke Groenteman.

Jean Tinguely in het Stedelijk: alles in beweging

vanaf 01:12:56

De Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely (1925-1991) staat bekend om zijn kinetische kunstwerken vol dynamiek; alles moet bewegen. Niet voor niets heet het retrospectief van zijn werk in het Stedelijk Museum 'Machinespektakel'. In de expositie zijn meer dan honderd werken van Tinguely te aanschouwen, en een groot deel ervan vraagt om interactie met het publiek. Onze verslaggever Stef Visjager bracht een bezoek aan 'Machinespektakel', en sprak daar onder andere met kunstenaar Peter Zegveld.

Open Kaart: dichter Mischa Andriessen

vanaf 01:26:38

Wat zijn Dwalmgasten? Dichter Mischa Andriessen opperde in ieder geval het woord als titel voor zijn derde dichtbundel. Na zijn twee eerdere bundels 'Uitzien met D' (2008) en 'Huisverraad' (2012) bevat ook 'Dwalmgasten' verhalende poëzie in sobere stijl. De centrale vraag die steeds terugkeert: wie zijn wij, en wat bindt ons? In de rubriek Open Kaart beantwoordt Mischa persoonlijke vragen over leven en werk.

Vier variaties voor cello: Marente de Moor

vanaf 01:44:36

Op 20 oktober begint de Cello Biënnale Amsterdam. In het kader daarvan verscheen een boek met korte verhalen over de cello van o.a. Ilja Leonard Pfeiffer en Jan Brokken. Emmie Kollau sprak de schrijvers die meewerkten aan het boek. Vandaag: Marente de Moor.

advertentie