Nooit Meer Slapen

Met o.a. Karin Amatmoekrim, Luke Cage en Sia Hermanides

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Karin Amatmoekrim, Luke Cage en Sia Hermanides

Schrijfster Karin Amatmoekrim debuteerde in 2004 met de roman 'Het knipperleven'. Na haar debuut schreef ze een roman over het opgroeien tussen twee culturen, en een boek over de Surinaamse schrijver en verzetsstrijder Anton de Kom. Haar nieuwe roman 'Tenzij de vader' gaat over de worsteling tussen een vader en een dochter die elkaar nauwelijks kennen. Verder besteden we aandacht aan Luke Cage, en is Sia Hermanides te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Karin Amatmoekrim over haar nieuwe roman 'Tenzij de vader'

vanaf 00:02:41

Karin Amatmoekrim is een Surinaams-Nederlandse schrijfster. In 2004 debuteerde ze met de roman 'Het knipperleven'. Na haar eerste boek volgde onder andere 'Het gym', een roman over het opgroeien tussen twee culturen. Ook schreef ze over de Surinaamse schrijver en verzetsstrijder Anton de Kom in het boek 'De man van veel'. Haar nieuwe roman 'Tenzij de vader' gaat over de worsteling tussen een vader en een dochter die elkaar nauwelijks kennen. Wat volgt is een intiem portret van zowel vader als dochter. Pieter van der Wielen spreekt met Karin Amatmoekrim.

Luke Cage: de eerste Afro-Amerikaanse superheld

vanaf 01:11:34

Superhelden (m/v) zijn er genoeg, maar een populaire zwarte superheld kenden we nog niet. De Amerikaanse regisseur Cheo Hodari Coke en stripuitgever Marvel brengen daar verandering in met 'Luke Cage'. Deze superheld verkreeg zijn krachten na een mislukt experiment, en werd zo bijvoorbeeld kogelvrij. Verslaggever Remy van den Brand bespreekt 'Luke Cage' samen met actrice en columniste Anousha Nzume.

Open Kaart: regisseur Sia Hermanides

vanaf 01:26:02

Er is al genoeg televisie gemaakt over voetballende jongens en mannen. Daarom leek het televisiemaker Sia Hermanides leuk om eens een voetbalserie te maken met meisjes in de hoofdrol. In de jeugdserie 'Voetbalmeisjes' staat wekelijks één van de speelsters van het multiculturele meideneftal FC Athena centraal. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sia Hermanides persoonlijke vragen over leven en werk.

Hoe moeilijk kan het zijn: de supermarkt

vanaf 01:46:50

Hoe moeilijk kan het zijn? Dat vraagt cabaretier, ingenieur en columnist Jasper van Kuijk zich constant af. Emmie Kollau bespreekt met Van Kuijk design dat ons leven makkelijker zou moeten maken, maar het tegenovergestelde doet. Deze keer: de supermarkt.

advertentie