Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michael de Jong, de film Cobain en Maite Hontelé

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michael de Jong, de film Cobain en Maite Hontelé

Michael de Jong wordt wel de 'grand old man' van de Nederlandse roots- en singer-songwriterscene genoemd. Hij werd geboren uit een relatie tussen een Friese vader en een Franse moeder en groeide op in de Verenigde Staten. Daar speelde hij met verschillende blues-grootheden, waaronder met Jimmy Reed. In 1994 keerde De Jong terug naar zijn Nederlandse roots. Wie de muziek van De Jong hoort, maakt kennis met een gekwelde man die zingt over eenzaamheid, gekte en liefdesverdriet. 'Requiem For The Lonely' is de titel van zijn nieuwste album. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Michael de Jong. In het tweede uur een reportage vanaf de set van Cobain, de nieuwe film van regisseur Nanouk Leopold. En trompettiste Maite Hontelé is te gast. Zij treedt deze week op tijdens het tropische festival Dutch Delta Sounds in Amsterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het nieuwe album van Michael de Jong

vanaf 00:02:48

Michael de Jong wordt wel de 'grand old man' van de Nederlandse roots- en singer-songwriterscene genoemd. Hij werd geboren uit een relatie tussen een Friese vader en een Franse moeder en groeide op in de Verenigde Staten. Daar speelde hij met verschillende blues-grootheden, waaronder met Jimmy Reed. In 1994 keerde De Jong terug naar zijn Nederlandse roots. Wie de muziek van De Jong hoort, maakt kennis met een gekwelde man die zingt over eenzaamheid, gekte en liefdesverdriet. 'Requiem For The Lonely' is de titel van zijn nieuwste album. Pieter van der Wielen spreekt met Michael de Jong.

Een kijkje op de set van 'Cobain'

vanaf 01:10:35

In 'Cobain' probeert de 15-jarige Cobain zijn zwangere moeder Mia zo ver te krijgen dat ze haar extreme levensstijl verandert. Als dat niet lukt, neemt Cobain maatregelen. Nanouk Leopold regisseert met 'Cobain' haar zesde speelfilm. Verslaggever Mathijs Deen bracht een bezoek aan de filmset in het Kralingse Bos, Rotterdam.

Open Kaart: trompettiste Maite Hontelé

vanaf 01:27:49

Geboren in Nederland, maar Colombiaans in het hart. Trompettiste Maite Hontelé speelt haar Cubaanse son-muziek over de hele wereld, en werd in 2014 nog genomineerd voor een Latin Grammy Award. Deze week treedt ze op tijdens het tropische festival Dutch Delta Sounds in Amsterdam. In Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over leven en werk.

B-Movie Orchestra: Schulmädchen-Report

vanaf 01:47:28

Het B-Movie Orchestra brengt muziek uit oude B-films weer tot leven. Deze week start de band een tour langs filmhuizen, waar live filmmuziek wordt gespeeld bij oude beelden. Het B-­Movie Orchestra belooft een cineastische ervaring vol seks, horror en science fiction. Inge ter Schure bezoekt de repetities en bespreekt deze week vier B-films met bandleider Baz Mattie. Deze keer: het seksuele 'Schulmädchen-Report', een mockumentary over Duitse schoolmeisjes.

advertentie