Nooit Meer Slapen

Met o.a. Koos Breukel, de televisieserie Icarus en Theo Nijland

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Koos Breukel, de televisieserie Icarus en Theo Nijland

Koos Breukel is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. In het kader van het Unseen Photo Festival heeft hij Studio Aleppo ingericht; een fotostudio en tentoonstelling als hommage aan de mensen die hun eigen leefomgeving vernietigd zagen door oorlog. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Koos Breukel. In het tweede uur aandacht voor 'Icarus', een serie over gevallen publieke figuren, en componist & zanger Theo Nijland is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Koos Breukel exposeert op UNSEEN

vanaf 00:02:49

Koos Breukel is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. In zijn carrière van ruim dertig jaar fotografeerde hij zeer uiteenlopende personen. En elke keer opnieuw is het een zoektocht naar wat een goed portret oplevert. En probeert hij tevens recht te doen aan het individu. In het kader van het 'Unseen Photo Festival' heeft hij 'Studio Aleppo' ingericht; een fotostudio en tentoonstelling als hommage aan de mensen die hun eigen leefomgeving vernietigd zagen door oorlog. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Koos Breukel.

Icarus: publieke hoogvliegers, te dicht bij de zon

vanaf 01:10:06

Rob, Rita, Dirk, Aysel, Keith en Diederik. Zes namen die elk staan voor hoogvliegers die te dicht bij de zon kwamen. In de zesdelige NTR-serie 'Icarus' worden portretten geschetst van bekende publieke figuren die voor het oog van het land van hun voetstuk zijn gevallen. IJdelheid, jaloezie, bewijsdrang of hebberigheid eisten hun tol; met een publieke ondergang tot gevolg. Verslaggeefster Nicole Terborg spreekt met één van de makers van 'Icarus'.

Open Kaart: zanger en componist Theo Nijland

vanaf 01:24:50

Ook al is Theo Nijland maar een reeks kortstondige ervaringen en een haring in een school haringen, tóch heeft zijn leven zin. Althans, dat bezingt hij zelf in 'Desalniettemin', de eerste single van zijn gelijkgetitelde album dat vrijdag uitkomt. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Theo persoonlijke vragen over leven en werk.

Nacht van de Poëzie: Anna Enquist

vanaf 01:44:18

Zaterdag is het de 34e Nacht van de Poëzie, dus deze week extra veel aandacht voor de dichtkunst. In Tivoli Vredenburg halen twintig dichters zaterdag de nacht door, alles voor de poëzie. Onder hen is psychoanalytica en schrijfster Anna Enquist. Onze Emmie Kollau spreekt met haar.

advertentie