Nooit Meer Slapen

Met o.a. Carolijn Visser, Babs van den Bergh en Sun Li

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Carolijn Visser, Babs van den Bergh en Sun Li

Schrijfster Carolijn Visser reist al jarenlang over de wereld; haar speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China en Vietnam. In haar nieuwe boek 'Selma' beschrijft ze het tragische verhaal van een Nederlandse vrouw in communistisch China. Verder spreekt Babs van den Berg over René Gude, en komt schrijfster Sun Li vertellen over haar boek 'De zoetzure smaak van dromen'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Carolijn Visser schrijft over Selma, slachtoffer van het maoïsme

vanaf 00:02:59

Schrijfster Carolijn Visser reist al jarenlang over de wereld; haar speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China en Vietnam. Haar reisverhalen tonen aan hoe Visser zich aangetrokken voelt tot mensen die zich onder barre omstandigheden staande weten te houden. In haar nieuwe boek 'Selma' beschrijft ze het tragische verhaal van een Nederlandse vrouw in communistisch China. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Carolijn Visser.

Babs van den Bergh: Leven met René Gude

vanaf 01:11:23

De dood van Denker des Vaderlands René Gude was moeilijk te verwerken voor zijn vrouw, Babs van den Bergh. Ze schreef erover in 'Wat kan mij gebeuren? Leven met Rene Gude'. Zelf schreef Gude een jaar voor zijn dood nog het boek 'Sterven is doodeenvoudig: iedereen kan het'. "Het was niet eenvoudig, maar hij heeft het heel goed gedaan", zei Babs in gesprek met Mathijs Deen. In het tweede uur hoor je zijn reportage.

Open Kaart: schrijfster Sun Li

vanaf 01:27:39

Sun Li werd geboren in Hongkong en groeide op in:... Friesland. Haar ouders kwamen in 1980 naar Nederland en openden een Chinees restaurant. In haar debuutroman 'De zoetzure smaak van dromen' laat ze zien hoe er een kloof kan ontstaan tussen migrantenouders en hun kinderen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sun Li persoonlijke vragen over leven en werk.

Nacht van de Poëzie: Edward van de Vendel

vanaf 01:46:44

Twintig dichters halen zaterdag de nacht door tijdens de 34e Nacht van de Poëzie, in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Onder hen is schrijver Edward van de Vendel, o.a. bekend van de reeks 'Superguppie'. Zijn inspiratie haalt Edward uit wandelen, dus verslaggeefster Remy van den Brand liep een keer met 'm mee.