Nooit Meer Slapen

Met o.a. Esmé Lammers, Marlies Rohmer en Rindert Kromhout

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Esmé Lammers, Marlies Rohmer en Rindert Kromhout

Esmé Lammers is filmregisseur. Voor haar debuutfilm 'Lang leve de koningin' kreeg ze in 1996 meteen een Gouden Kalf in de categorie ‘beste lange speelfilm’. Hierna maakte ze onder andere de films 'Tom en Thomas' en 'Amazones'. Deze week gaat haar nieuwe film 'Soof 2' in première. Verder kijken we met architect Marlies Rohmer naar de staat van haar ontwerpen, en is schrijver Rindert Kromhout te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Filmregisseur Esmé Lammers maakte het vervolg op 'Soof'

vanaf 00:00:48

Esmé Lammers is filmregisseur. Haar debuutfilm 'Lang leve de koningin' won in 1996 op het Nederlands Film Festival meteen een Gouden Kalf voor de categorie ‘beste lange speelfilm’. Hierna maakte ze onder andere de films 'Tom en Thomas' en 'Amazones'. Deze week gaat haar nieuwste film 'Soof 2' in première, gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman. De film pakt de draad op waar de eerste 'Soof' gebleven is, maar de relatie tussen Soof en Kasper lijkt nu echt voorbij. Pieter van der Wielen spreekt met Esmé Lammers.

Architect Marlies Rohmer: What happened to my buildings?

vanaf 01:10:13

Er is een portie lef nodig om je eigen fouten onder ogen te zien. Architect Marlies Rohmer zit dertig jaar in het vak en besloot te gaan kijken hoe de gebouwen die ze in de afgelopen decennia ontwierp erbij liggen. Ze huurde een busje en reed kriskras door het land, waar ze sprak met bewoners, beheerders en gebruikers van haar gebouwen. Ze waren soms laaiend enthousiast, maar ze wezen de architect ook op missers. Haar onderzoek kreeg zijn weerslag in het boek 'What happened to my buildings?'. Emmie Kollau spreekt met Marlies Rohmer.

Open Kaart: schrijver Rindert Kromhout

vanaf 01:26:03

Rindert Kromhout is al sinds zijn jeugd bezig met jeugdliteratuur. Op zijn twintigste publiceerde hij zijn eerste verhaal, later schreef hij artikelen over kinderboeken voor 'de Volkskrant'. Ook heeft hij vele jeugdboeken op zijn naam staan, waarvan een groot deel vertaald is. Nu verschijnt 'Een Mann', het verhaal van de 19-jarige Klaus Mann, de zoon van de beroemde schrijver Thomas Mann. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Rindert Kromhout persoonlijke vragen over leven en werk.

Back-up met Jan Rosseel: de aanslagen 11 september

vanaf 01:43:10

Het geheugen is de rode draad in het werk van de Belgische kunstenaar Jan Rosseel. In zijn nieuwe tentoonstelling Back-up laat hij zien hoe beeldvorming ons historisch geheugen beïnvloedt. Deze week bespreken we met hem iedere dag een iconische gebeurtenis uit de geschiedenis. Deze keer: de aanslagen van 11 september 2001.

advertentie