Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rudie Kagie, Queer & Migrant Film Festival en Kirsten van Teijn

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rudie Kagie, Queer & Migrant Film Festival en Kirsten van Teijn

Rudie Kagie is journalist en schrijver. Sinds 1972 schrijft hij voor Vrij Nederland. In zijn jeugd verbleef Kagie vijf jaar in een kindertehuis. Hij ontmoette in die tijd een journalist, die zich opwierp als zijn mentor en tweede vader. In zijn nieuwe boek ´Hopman´ beschrijft Kagie deze bijzondere band. Verder bezoeken we het Queer & Migrant Film Festival, en is cabaretier Kirsten van Teijn te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Journalist en schrijver Rudie Kagie over zijn openhartige relaas 'Hopman'

vanaf 00:00:37

Rudie Kagie is journalist en schrijver. Sinds 1972 schrijft hij voor Vrij Nederland. Zijn brede interesse blijkt uit de meer dan dertig boeken die hij over uiteenlopende onderwerpen publiceerde, waaronder 'Boudewijn Büch, verslag van een mystificatie' en 'Bikkel', het verhaal van de eerste politieke moord van het Bouterse-regime. In zijn jeugd verbleef Kagie vijf jaar in een kindertehuis. Hij ontmoette in die tijd een journalist, die zich opwierp als zijn mentor en tweede vader. In zijn nieuwe boek 'Hopman' beschrijft Kagie deze bijzondere band. Pieter van der Wielen spreekt met Rudie Kagie.

International Queer and Migrant Film Festival

vanaf 01:09:47

Het International Queer and Migrant Film Festival richt zich op het zichtbaar maken van seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen. Op het evenement, dat eind deze week start in De Balie in Amsterdam, zijn films te zien van over heel de wereld en er zijn debatten en exposities. Verslaggever Nicole Terborg spreekt initiatiefnemer en filmmaker Chris Belloni.​

Open Kaart: cabaretier Kirsten van Teijn

vanaf 01:25:36

Kirsten van Teijn (1989) won in 2013 de Jury, Publieks & Persoonlijkheidsprijs op het Groninger studenten cabaretfestival. Nu toert ze met haar tweede muzikale cabaretvoorstelling 'Zalf' langs de theaters. Zalf is volgens haar een remedie tegen jeuk. Jeuk komt van binnenuit, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Kirsten van Teijn persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Saskia Kerhoff)

Back-up met Jan Rosseel: het koloniale verleden van België

vanaf 01:43:46

Het geheugen is de rode draad in het werk van de Belgische kunstenaar Jan Rosseel. In zijn nieuwe tentoonstelling 'Back-up' laat hij zien hoe beeldvorming ons historisch geheugen beïnvloedt. Deze week bespreken we met hem iedere dag iconische gebeurtenissen uit de geschiedenis. Vandaag: het koloniale verleden van België.