Nooit Meer Slapen

Met o.a. Salaheddine Benchikhi, Circus Treurdier en André van der Toorn

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Salaheddine Benchikhi, Circus Treurdier en André van der Toorn

Salaheddine Benchikhi is schrijver, televisie- en theatermaker. In zijn werk laat hij met humor en relativering de Nederlands-Marokkaanse wereld zien zoals hij daadwerkelijk is, maar weinig wordt getoond. In zijn boek 'Salaheddine punt NL' beschrijft hij zijn jeugd als tweedegeneratieallochtoon. Verder aandacht voor de nachtmis van theatergezelschap Circus Treurdier, en presentator André van der Toorn is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Salaheddine Benchikhi schreef over zijn jeugd als tweedegeneratieallochtoon

vanaf 00:00:38

Salaheddine Benchikhi is schrijver, televisie- en theatermaker. In zijn werk laat hij met humor en relativering de Nederlands-Marokkaanse wereld zien zoals hij daadwerkelijk is, maar weinig wordt getoond. Voor de NTR maakte hij de documentaire 'Salaheddine onderzoekt', en voor de VPRO 'Salaheddine in Amerika'. In zijn boek 'Salaheddine punt NL' beschrijft hij zijn jeugd als tweedegeneratieallochtoon. Pieter van der Wielen spreekt met Salaheddine Benchikhi. (foto: Merlijn Doomernik)

Circus Treurdier presenteert: een seculiere nachtmis

vanaf 01:09:17

Voor de zesde maal brengt theatergroep Crircus Treurdier een heuse nachtmis. Zeker niet zomaar een nachtmis, nee: een seculiere nachtmis. Op humoristische en muzikale wijze gaan Joost van Hezik en Peter van Rooijen met hun publiek op zoek naar de kerstgedachte anno nu. Niet religieus, maar wel vol bezinning, saamhorigheid en melancholie. Verslaggever Luuk Heezen spreekt het duo.

Open Kaart: presentator André van der Toorn

vanaf 01:23:45

Televisiepresentator André van der Toorn werd een paar dagen na zijn geboorte in Griekenland bij zijn moeder weggehaald en naar een kindertehuis in Athene gebracht. Vervolgens werd hij geadopteerd door Nederlandse ouders. De KRO-documentaire 'Mijn naam was Kostas' is een confronterende film over de impact van adoptie in het leven van André van der Toorn. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

Gijsbert van der Wal en Sacha Bronwasser over de beeldende kunst van 2016

vanaf 01:43:07

Wat waren de betere boeken, films, tentoonstellingen van 2016? En welke muziekalbums vielen op? Deze week vertellen kenners over hun culturele hoogtepunten van het afgelopen jaar. We sluiten deze serie af met beeldende kunst. Daarvoor gingen we te rade bij kunsthistoricus en journalist Gijsbert van der Wal van NRC Handelsblad, en bij Sacha Bronwasser, ook kunsthistoricus en werkzaam voor de Volkskrant.