Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan van Mersbergen, de gebroeders Timisela en Funda Müjde

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan van Mersbergen, de gebroeders Timisela en Funda Müjde

Jan van Mersbergen is schrijver. In 2001 debuteerde hij met 'De grasbijter', een roman over een eenvoudige man die een teruggetrokken bestaan leidt. Daarna volgden nog acht boeken. Zijn nieuwe roman 'De ruiter' vertelt het verhaal van een meisje dat voor haar gevreesde geliefde naar het platteland vlucht. Ook spreken we actrice Funda Müjde en besteden we aandacht aan de theatermakers en broeders Timisela.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jan van Mersbergen over zijn nieuwe roman 'De ruiter'

vanaf 00:00:46

Jan van Mersbergen is schrijver. In 2001 debuteerde hij met 'De grasbijter', een roman over een eenvoudige man die een teruggetrokken bestaan leidt. Daarna volgden nog acht boeken, waaronder 'Morgen zijn we in Pamplona' (2007), dat door de BBC wordt verfilmd, en 'Naar de overkant van de nacht' (2011), zijn roman over wat carnaval voor Limburg betekent. Zijn nieuwe roman 'De ruiter' vertelt het verhaal van een meisje dat voor haar gevreesde geliefde naar het platteland vlucht. Pieter van der Wielen spreekt met Jan van Mersbergen.

The Brothers Timisela: Enkeltje Toekomst

vanaf 01:08:08

In de jaren '50 kwamen de grootouders van de gebroeders Timisela vanuit Indonesië naar Nederland. Ze hoopten terug te kunnen keren naar Ambon om daar een eigen staat te kunnen stichten; dat had Nederland ze immers beloofd. Dat viel tegen. De woede daarover ontlaadde zich bij de tweede generatie in twee treinkapingen in de jaren '70. Nu maken de broers Timisela, van de derde generatie, de theatervoorstelling 'Enkeltje Toekomst', waarin ze op een milde, humoristische en maatschappijkritische manier naar de toekomst kijken. Het retourtje bleek een enkeltje. En nu verder. Mathijs Deen spreekt de broers.

Open Kaart: actrice en cabaretière Funda Müjde

vanaf 01:25:05

In 2007 overleefde Funda Müjde een zwaar verkeersongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Zeven jaar later besloot ze van Amsterdam naar Istanboel te reizen.. op de fiets. In haar voorstelling 'Funda Draait Door' geeft de actrice en cabaretière een kijkje in het échte leven van een rolstoelgebruiker, en vertelt ze over de tocht naar Istanboel. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Funda persoonlijke vragen over leven en werk.

De suppoost: Mark Davids van het Rijksmuseum

vanaf 01:44:59

Eens even geen conservator of directeur aan het woord, maar een suppoost. Deze week bekijken we een paar van 's Neerlands beroemdste musea door de ogen van deze beroepsgroep. Deze keer het Rijksmuseum in Amsterdam, door de ogen van suppoost Mark Davids.

advertentie