Nooit Meer Slapen

Met o.a. Herman Koch, Boris 'Delta' Tellegen en Eefje de Visser

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Herman Koch, Boris 'Delta' Tellegen en Eefje de Visser

Herman Koch is bekend als televisiemaker en schrijver. Wereldberoemd werd hij met de roman 'Het diner' (2009), waarvan de rechten aan bijna 50 landen zijn verkocht. Zijn nieuwe boek 'De greppel' gaat over een ogenschijnlijk stabiele man die in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Verder aandacht voor graffiti-artist Boris 'Delta' Tellegen, en zangeres Eefje de Visser is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Herman Koch komt met een nieuwe roman: De greppel

vanaf 00:00:38

Herman Koch is bekend als televisiemaker en schrijver. Samen met Kees Prins en Michiel Romeyn maakte hij jarenlang het tv-programma 'Jiskefet'. Zijn romandebuut maakte hij in 1989 met 'Red ons, Maria Montenelli'. Wereldberoemd werd hij met de roman 'Het diner' (2009), waarvan de rechten aan bijna 50 landen zijn verkocht. Zijn nieuwe boek 'De greppel' gaat over een ogenschijnlijk stabiele man die in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Pieter van der Wielen spreekt met Herman Koch.

Boris 'Delta' Tellegen gaat terug naar zijn graffititijd

vanaf 01:10:20

​Beeldend kunstenaar Boris Tellegen gaat met zijn boek '8697' terug in de tijd. Onder het pseudoniem Delta was hij in de jaren ’80 een van de pioniers van de graffiti-beweging in Nederland. De publicatie is een replica van twee boeken met ontwerptekeningen en foto’s van tags en pieces die hij als tiener en twintiger had. Verslaggever Nicole Terborg spreekt hem in zijn atelier. ​

Open Kaart: singer/songwriter Eefje de Visser

vanaf 01:25:46

Voor zangeres Eefje de Visser was 2016 een succesvol jaar. Aan het begin van het jaar verscheen 'Nachtlicht', haar derde album. De recensies waren lovend, en ze heeft in vele theaters en poppodia gespeeld. Komend weekend staat ze met haar band in Carré, als kers op de taart. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Eefje de Visser persoonlijke vragen over leven en werk.

50 jaar Athenaeum: directeur Maarten Asscher

vanaf 01:44:51

dit jaar bestaat de Amsterdamse boekhandel Athenaeum 50 jaar. Een mooi moment om te kijken wat het belang en de positie van de fysieke boekwinkel tegenwoordig is. We beginnen met het perspectief van Athenaeum-directeur Maarten Asscher.

advertentie