trailer

artikelen bij 100 dagen in je hoofd

in de media

waar gaan de afleveringen over?

1. De ontmoeting

Tijdens hun eerste stagedagen maken Tim en Nicolaas kennis met de vaak nog raadselachtige cliënten op hun afdeling, maar ook met de do’s en don’ts in het vak. Tim krijgt van zijn begeleiders te horen dat hij wat minder rechtstreekse vragen moet stellen. Nicolaas maakt kennis met Benno, die stemmen hoort van drie zwevende mannen. 

2. Puzzelstukjes

Terwijl Nicolaas steeds meer contact heeft met de cliënten op zijn afdeling, kampt Tim nog met de gevolgen van het verkeerd gelopen ontbijtgesprekje met Djina. Intussen winnen Tim en Nicolaas steeds meer het vertrouwen van een aantal cliënten. Nicolaas leert Vince kennen, een voormalige zwerver die bijzondere talenten bezit. Op moederdag gaat Tim op bezoek bij Liesje, die haar dochter maar eens in de maand mag zien.

3. Een grote verkenningstocht

Tim kan het niet laten om Mayte, die aan het afkicken is, te vragen naar details over haar drugsgebruik, iets wat bij de begeleiders op de afdeling niet in goede aarde valt. Nicolaas wordt in vertrouwen genomen door Jan, een man die zijn medicatie weigert omdat hij meent dat er verschrikkelijke dingen gaan gebeuren als hij de medicijnen inneemt. Het voorgevoel van Vince over zijn vader blijkt terecht.

4. Het vergrootglas

Sinds Tim opnieuw in de fout is gegaan door Mayte het hemd van het lijf te vragen over haar drugsgebruik, ervaart hij een gebrek aan vertrouwen. Mentor Annemiek spoort hem aan bij zichzelf te rade te gaan waar die neiging tot ‘ramptoerisme’ toch vandaan komt. Op de afdeling van Nicolaas krijgt Jan te horen dat zijn bezwaar tegen medicatie ongegrond is verklaard. Aan Nicolaas om hem het slechte nieuws te vertellen.

5. De spiegel

In de vijfde aflevering krijgt de waarschuwing die van tevoren klonk - dat je als stagiair met jezelf geconfronteerd wordt - steeds meer lading. Tim krijgt nieuwe kansen van zijn begeleiders en kruipt langzaam uit het dal. Hij leert Nadina, een cliënte in wie hij zich herkent, steeds beter kennen. Van zijn mentor Annemiek mag Tim ook wel wat meer afstappen op de cliënten die hij minder goed begrijpt. Ook Nicolaas heeft een cliēnt in wie hij iets van zichzelf herkent.

6. Uit het hoofd

Tim krijgt een heel andere kant te zien van Matthew. Nicolaas krijgt steeds beter contact met de op het eerste oog zo ondoorgrondelijke Mario. Terwijl de ene cliënt een eerste stap naar zelfstandigheid op de afdeling zet en een ander daadwerkelijk terugkeert naar de samenleving, nadert voor Tim en Nicolaas zelf ook het afscheid. Maar niet voordat Tim zélf een persoonlijke ontboezeming heeft gedaan.

meer van Tim en Nicolaas