spel van feit en fictie

2/11: het spel van de wolf

2 november 2004, even na 9 uur in de ochtend. Op het hoofdkantoor van de AIVD in Leidschendam gaan alle alarmbellen af: Theo van Gogh is vermoord door Mohammed Bouyeri.

Wat is er gebeurd? Hoe kon het dat ze niet in de gaten hadden dat Bouyeri, toch een centrale figuur in hun onderzoek, met dat plan rondliep? En dat hij het kon uitvoeren zonder dat de dienst het in de gaten had? Of is er meer aan de hand?

2/11 Het spel van de wolf
zondag, NPO 2, 20.20-22.00 uur

spel van feit en fictie

Wat wist de AIVD? Had de moord op Theo van Gogh voorkomen kunnen worden? De VPRO-thriller 2/11 Het spel van de wolf wil deze en vele andere vragen beantwoorden, maar vermengt feiten en fictie. De VPRO Gids biedt een handleiding met 3 dingen die je vooraf moet weten, een interview met de makers, reacties van verslaggever Bart Olmer en een fragment uit een recente brief aan de Tweede Kamer. Lees hier het hele artikel.

scenarist te gast in nooit meer slapen

Pieter van der Wielen praat met schrijver en columnist Theodor Holman, die met Gijs van de Westelaken het scenario van de film schreef en goed bevriend was met Theo van Gogh.

2/11 op het nff

2/11 - het spel van de wolf ging op de tweede dag van het NFF in première. Gerhard Busch interviewt Thomas Korthals Altes: weet hij nog waar hij was die dag, tien jaar geleden? Terwijl Altes toentertijd nog Rita Verdonk stond uit te joelen, weet hij nu dat zij zei wat er gezegd moest worden.

NPO Cultura vertoont zondagavond twee films van Theo van Gogh, een aan hem gewijde aflevering van Profiel en een compilatie van korte fils die Nederlandse regisseurs maakten in reactie op de moord op Theo van Gogh. Lees hier meer.