3Doc: Dwars door Amerika

3Doc: Dwars door Amerika

De jonge Vlaamse journaliste Karine Claassen trekt drie weken door Amerika op zoek naar leeftijdsgenoten en hun verhaal. Ze wil weten hoe twintigers overleven in Trumpland.

3Doc: Dwars door Amerika
 

Still Dwars door Amerika

Haar reis van 4.500 kilometer begint in New York en eindigt in Los Angeles. Daartussen bevindt het grote onbekende Amerika. Hoe leven of overleven die jonge Amerikanen in totaal verschillende situaties? Waar maken zij zich zorgen over en waar dromen ze van? En wat verwachten zij van Trump als president?

Dwars door Amerika biedt een inkijk in het leven en het denken van gewone Amerikanen, aan het begin van een nieuw tijdperk. Karine ontmoet de meest uiteenlopende mensen. Zoals het jonge stel Jerry en Thabita in West-Virginia, McDowell County, waar mensen de laagste levensverwachting hebben van heel Amerika. De mijnen zijn dicht, maar Jerry en Thabita hopen dat Trump ze weer heropent.

In Atlanta woont de 26-jarige Nicky. Ze draagt altijd een geweer bij zich en om zich te kunnen verdedigen tegen racisme schiet ze waar de kinderen bij staan.

In Texas, Sunnyvale praat Karine met de Katie, die in het leger wil omdat ze van haar land een betere plek wil maken.

Karine reist verder naar Dallas, naar José, een Mexicaan zonder papieren, die hier toch zijn diploma heeft gehaald. Maar het is onzeker wat de toekomst voor hem zal brengen.

3Doc: Dwars door Amerika

advertentie