Amor met een snor (5)

De lusthof van brazilië

Amor met een snor (5)

De lusthof van brazilië

Van alle wereldburgers schijnen Brazilianen seksueel het actiefst te zijn. Stef gaat op zoek naar de mythe achter de latin lover. Hij doet dit in Salvador, één van de speelsteden van het WK voetbal.

Elmar Veerman

Latin lovers zijn legendarisch. Maar het is niet alleen maar mooi. Stef gaat mee met de zedenpolitie die kinderprostitutie probeert in te dammen. Niet voor niets. Een zelfbewuste jonge vrouw (31) vertelt dat ze al sinds haar achtste dit werk doet en al acht kinderen ter adoptie heeft afgestaan. Zij heeft de plaats niet nodig waar Stef vervolgens heen gaat: een schoonheidssalon voor prostituees, bedoeld om hun zelfvertrouwen op te vijzelen. Hoewel, de vrouwen daar delen er ook vakkennis.

Een vrouw vertelt dat ze het liefst lokale mannen als klant heeft. ‘Want die weten wat ze doen.’ En Nederlanders? Die scoren een magere voldoende. Ze hebben veel minder vuur dan “baianos”. De Filippijnse zeelui komen er helemaal bekaaid vanaf, want die zijn deze dames veel te klein geschapen.

Of is het allemaal maar grootspraak, en zijn de Braziliaanse mannen vooral erg van zichzelf overtuigd? Vrouwen op straat vinden dat het wel wat liefdevoller kan, met wat meer begrip en genegenheid.

Wat hij in ieder geval moet kunnen, in heel Latijns-Amerika, is soepel dansen. Maakt de samba je een betere minnaar? Waarschijnlijk wel. Bij de Caribi-indianen is dansen ook al zo belangrijk. Stef is getuige van een voortplantingsritueel vol rook en dans. Voorzien van wijze woorden over de liefde.

----------------------------

Dit was de laatste aflevering van Amor met een snor. De VPRO Gids zocht Biemans op in zijn woonplaats. Lees het artikel daarover en bekijk de vijf  afleveringen van deze serie op de kaart. Ze blijven alle vijf online te zien!

Uit aflevering 1: 'De belangrijkste vrouw is je vrouw thuis. De rest is extra.'

Uit aflevering 2: ‘Veel latino’s praten over hun piemel als een lichaamsdeel dat een eigen leven leidt.’

Uit aflevering 3: ‘Ik heb de persoon vermoord van wie ik het meeste hield. Mijn vrouw. Ik trof haar aan in bed met een ander.’

Uit aflevering 4: 'Wat is er aan jouw lijf getatoeerd?' 'Zeker zo'n 99 procent.'

Naar alle afleveringen →

luister naar de Amor met een Snor playlist
advertentie