Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Vanaf 4 september is Brommer op zee weer elke zondagavond op TV te zien bij de VPRO op NPO 2. Online gaan we de hele zomer door. Zo lezen we met de boekenclub elke maand een ander boek samen met de schrijver zelf in de Brommer op zee-app. In juli is dat Zachtop lachen van Malou Holshuijsen. En op de sociale kanalen van Brommer op zee vind je elke dag lees- kijk- en luistertips.

volg Brommer op zee op social media

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar roman heen. Deze maand: Zachtop lachen van Malou Holshuijsen.

Zachtop lachen is de debuutroman van Malou Holshuijsen, waarin het gelijknamige hoofdpersonage haar familiegeschiedenis, geërfde trauma en eigen trauma onderzoekt. Vol galgenhumor en weerstand belandt Malou bij de psychiater, waar ze hoofdstuk voor hoofdstuk haar gifbeker tot de laatste druppel leeg moet drinken.

Lees meer over het boek en de schrijver. 

Lees nu gratis mee via onze Brommer op zee-app. In de app vind je het boek samen met de exclusieve notities van de schrijver zelf en opmerkingen van medelezers. Download 'm via de app- of playstore.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Elke week ontvang je dan een mail met informatie over de uitzendingen, nieuwe boekentips, boekenclubnieuws en meer.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.

Ga naar VPRO Boekengids.