welkom bij de boekenclub van Brommer op zee

Elke maand lezen we samen met een schrijver een boek via de Brommer op zee-app.
In augustus: Al mijn moeders van Anita Terpstra. Lees jij ook mee?

aankomende boekenclub-meet ups

zo werkt de Brommer op zee-boekenclub

  1. Download gratis de Brommer op zee-app in je appstore of playstore. In de app vind je het boek, exclusieve notities van de auteur en kan je met andere lezers in gesprek.
     
  2. Lees je het boek liever op papier? Dat kan ook! Volg ons dan op InstagramFacebook, of Twitter voor alle leesopdrachten. Of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.
     
  3. Lees mee met schrijvers als Raoul de Jong, Manon Uphoff, Tommy Wieringa, Cynthia Mc Leod en deze maand: Anita Terpstra.

Heb je vragen over de Brommer op zee-app? Hier vind je de veelgestelde vragen met antwoorden. 

 

nu lezen we

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door het eigen boek heen. Deze maand: Al mijn moeders van Anita Terpstra.

Terpstra gaat in het boek op zoek naar de achtergrond van haar voorouders, het Friese dorp Harkema en zijn omgeving. Een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. Een plek waar bovendien nog tot halverwege de twintigste eeuw mensen in verbouwde kippenhokken woonden. Al mijn moeders is een confronterende familiehistorie, diepgeworteld in de Friese veengebieden.

Lees op deze pagina meer over het boek en de schrijver.

 

meet up in jouw bibliotheek?

eigen boekenclub?

Boekenclubs zijn van alle (leef)tijden. Heb jij een eigen boekenclub en willen jullie samen graag meelezen met Brommer op zee? Dat kan!

Gedurende de hele maand kun je het boek via onze app gratis meelezen. Daar vind je ook extra notities van de auteur en kun je met andere lezers in gespek. Genoeg stof om levendige discussies met elkaar te voeren! Aan het eind van de maand zijn jullie ook van harte welkom om leeservaringen te delen en vragen te stellen aan de auteur tijdens onze meet up.

Laat het ons weten via de mail als jij met jouw boekenclub wilt meelezen!

schrijf je in voor de Brommer op zee-nieuwsbrief