In het programma 'Brommer op zee' spreken Wilfried en Ruth met schrijvers en dichters over hun werk. Vandaag een selectie van drie gesprekken met schrijvers over dierbaren.

James Worthy over ‘Liverpool. Over een stad, een club & een vader’

Rouwen, hoe doe je dat? En waarom leer je dat niet op school? Schrijver James Worthy verloor zijn vader en daarmee zijn beste vriend. Hij vraagt zich af of je na twee jaar nog in rouw mag zijn. Hij hoopt van wel. Als eerbetoon aan zijn overleden vader schreef hij het boek Liverpool. Over een stad, een club & een vader.

Kijk het gesprek met James Worthy over zijn boek Liverpool. Over een stad, een club & een vader.

Vrouwkje Tuinman over ‘Leven als museum’

“U moet mijn huis als een vergrote binnenkant van mijn schedel zien: het zichtbare archief van wat binnenin mij leeft…”, schreef F. Starik (1958-2018), beeldend kunstenaar en dichter. Zijn partner Vrouwkje Tuinman, zelf ook dichter, heeft nu de binnenkant van die schedel naar een tentoonstelling en boek overgebracht. In de bundel Leven als Museum staan nieuwe gedichten van Starik, foto’s van zijn huis net na zijn overlijden en voorwerpen uit zijn museum. 

Kijk het gesprek met Vrouwkje Tuinman over Leven als Museum.

Raoul de Jong over 'Gesprekken met opa'

Vorig jaar verscheen het boek Jaguarman van Raoul de Jong over zijn zoektocht naar zijn Surinaamse voorouders. Tijdens het schrijven van het boek takelde zijn Nederlandse grootvader steeds verder af. De Jong besloot met hem in gesprek te gaan, over hun grote verschillen, de generatie van zijn opa en huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Die gesprekken resulteerden in een nieuw persoonlijk boek: Gesprekken met opa

Kijk het gesprek met Raoul de Jong over Gesprekken met opa.