In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Vanaf 11 september start een nieuw seizoen!

nieuw seizoen

Dit seizoen komen toonaangevende schrijvers langs zoals de Amerikaanse auteur Jonathan Franzen die met Kruispunt wederom internationaal veel waardering kreeg, de Groningse schrijver Anjet Daanje over haar deze zomer veelgelezen Het lied van ooievaar en dromedaris en de Zuid-Afrikaanse Damon Galgut, die met De belofte de Booker Prize 2022 won. Ook spreken Wilfried en Ruth dit najaar onder anderen P.F. Thomése, Oek de Jong, Auke Hulst, Marion Bloem, Jaap Robben en Cees Nooteboom. Die laatste zoekt Wilfried op in Spanje.

In een nieuwe rubriek toont Libris Literatuur Prijs-winnaar én tuinder Mariken Heitman ons de geheimen van een moestuin. Het schrijfhok wordt dit seizoen het leeshok. Elke week zet iemand een boek in het tot bibliotheek verbouwde hok en neemt er aan het einde van de uitzending een mee naar huis.  

De eerste uitzending is op zondag 11 september om 19.25 uur op NPO 2. Benieuwd wie er deze eerste uitzending te zien is? Houd onze online kanalen goed in de gaten!