22.55 uur, NPO 3

nieuwe afleveringen

aflevering 1: The Doors

zaterdag 21 mei

Het album Morrison Hotel van The Doors (1970) wordt beschouwd als een van de beste comeback albums ooit, een artistiek en commercieel succes. De bandleden bespreken de opnames, de nummers en de tegenslagen.

aflevering 2: Suede

zaterdag 28 mei

In 1994 leek de Britpopband Suede ten dode opgeschreven, twee jaar later kwamen ze de studio uit met nieuwe energie en Coming Up (1996). Archiefbeelden en interviews met de bandleden vertellen hoe Suede zichzelf opnieuw uitvond. Een verhaal vol twijfel, zelfvertrouwen en instinct.

aflevering 3: The Who

zaterdag 4 juni

Het conceptalbum The Who Sells Out (1967) bestaat uit een verzameling van nummers vermengd met verzonnen commercials. In navolging van het album wordt deze aflevering vormgegeven als uitzending van een piratenzender.

aflevering 4: Frank Zappa

zaterdag 11 juni

Freak Out (1966), het debuut van The Mothers of Invention en Frank Zappa. Dit album veranderde de rockwereld voorgoed door de unieke mix van rock, blues, pop, doo-wop en R&B.

aflevering 5: Soul II Soul

zaterdag 25 juni

Een opmerkelijk verhaal van de Britse popgroep Soul II Soul, dat startte als een underground collectief van dj’s, die met hun eerste album Club Classics Volume 1 (1989) wereldberoemd werden.

aflevering 6: Gil Scott-Heron

zaterdag 2 juli

Het muzikale debuut Pieces Of A Man (1971) van de Amerikaanse dichter, muzikant en schrijver Gil Scott-Heron, bestaat uit een inventieve mix van jazz, poëzie en spoken word. Afro-Amerikaanse schrijvers, kunstenaars en muzikanten zoals Gregory Porter en Chuck D vertellen wat het album voor hen betekent.

meer muziek