Een tweedelige reallifesoap over de comeback van het wereldberoemde dansduo Roy en Pepita.

Aflevering 1

Aflevering 2

De laatste show van het wereldberoemde dansduo Roy en Pepita is uitgedraaid op een fiasco. De eerste nul-sterrenrecensie aller tijden was een feit en de rechter heeft bepaald dat ze nooit meer mogen dansen. Dat is het beste voor iedereen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Roy en Pepita kúnnen niet anders. Het is hun plicht. De wereld staat op punt van instorten, de mensheid valt uit elkaar en het enige dat ons nog kan verbinden is dans. The world needs Roy en Pepita.

Ze schakelen de hulp in van een sexy 'vluchteling' om te werken aan een weergaloze comeback. Wat de mensen ook zeggen: zij weten zelf heel goed dat ze de fucking beste zijn.

De Comeback is een tweedelige reallifesoap over passie, ambitie en kunstenaarsschap. We volgen Roy en Pepita vanaf het moment dat ze de gevangenis verlaten, waar ze een straf uitzaten voor hun laatste dansfiasco, tot aan hun eerste dansoptreden na hun gevangenschap.

Pepita de Wit

Pepita de Wit (Rhenen, 1985) werd jarenlang door velen gezien als het grootste talent uit de Nederlandse danswereld, maar heeft die status nooit écht waar kunnen maken. Ze danste grote rollen voor veel verschillende gezelschappen, onder opvallend veel verschillende regisseurs, maar even zo vaak ontstonden er conflicten op de werkvloer. ‘Ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken’, aldus Pliskina dû Chalet, die haar als enige choreografe voor meerdere producties inzette.

Pepita heeft een grillig karakter dat op de vloer tot ongekende prestaties kan leiden, maar ook tot gevaarlijke situaties. Ondanks haar reputatie is ze immens populair, vooral in Azië. Haar werk met Roy de Wit is online miljoenen keren bekeken.

Roy de Wit

Roy de Wit wordt in 1978 geboren in Zoetermeer. Op kinderfoto’s doet Roy al dansjes, getooid in uitbundige kostuums. Het verbaast niemand dat hij na zijn mavo-diploma direct naar de Kunstacademie gaat. In 1997 studeert hij als 19-jarige, als een van de jongste cum laude studenten ooit, af aan de de Dansacademie om direct daarna onder Hans van Manen te gaan werken. Hier danst hij bijna vijftien jaar lang en wint hij verscheidene prijzen, waaronder een Nijinski-award voor 'DON’T TOUCH ME!' (2009).

Als in de winter van 2012 zijn ouders komen te overlijden tijdens een skivakantie, neemt hij een jaar pauze om vervolgens veel politiek gelaagder, solo-werk uit te gaan voeren. In 2014 leert hij Pepita kennen, wat zijn eerste vrouwelijke geliefde wordt. Ze stappen in het huwelijksbootje en de rest is geschiedenis.

meer foto's

meer vpro

credits