De outsiders

In De outsiders gaat Tim den Besten op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Zo ontmoet hij een man die bij gebrek aan vertrouwen in de gezondheidszorg zijn heil zoekt in de helende kracht van de natuur en gaat hij jagen met een dierenrechtenactivist die de bio-industrie schuwt. Wat zeggen de verhalen van deze en andere outsiders over de manier waarop de meesten van ons leven?

Door te leven in Nederland, neem je deel aan sociale- en economische systemen. Hoe we wonen, ons geld verdienen, omgaan met technologie en wat er op ons menu staat; de opties zijn beperkt en grotendeels vooraf door anderen bepaald. Of we het nou leuk vinden of niet. Maar er zijn mensen die het anders doen, die bewust kiezen voor een leven buiten de systemen. Wie zijn de mensen die zich afzetten tegen de norm?

Tim stapt in elke aflevering in de wereld van drie outsiders en probeert te begrijpen wat hen ertoe drijft om op deze manier te leven. Wat zeggen deze verhalen over de vaak opgelegde regels die bepalen hoe we leven en wordt het misschien tijd deze te herzien?

herhalingen vanaf 28 juni om 11.40 uur op NPO 2

kijk de afleveringen

colofon

Presentatie: Tim den Besten
Regie: Ellen Vloet
Samenstelling: Kim Brand
Camera: Roel van 't Hoff
Geluid: Dennis Kersten

Montage:
Carolien Hoebrechts
Joël Hielckert
Floor Rodenburg
Tim van der Maden

Geluidsnabewerking: Tim van Peppen

Research:
Jody Geerling
Aïsha Bosnie

Productie:
Sanne van Loon
Paulien Katerstede

Eindredactie: 
Maarten Remmers
Joyce Daamen (VPRO)