Door te leven in Nederland, neem je deel aan sociale- en economische systemen. Hoe we wonen, ons geld verdienen, omgaan met technologie en wat er op ons menu staat; de opties zijn beperkt en grotendeels vooraf door anderen bepaald. Of we het nou leuk vinden of niet. Maar er zijn mensen die het anders doen, die bewust kiezen voor een leven buiten de systemen. Wie zijn de mensen die zich afzetten tegen de norm?

Tim stapt in elke aflevering in de wereld van drie outsiders en probeert te begrijpen wat hen ertoe drijft om op deze manier te leven. Wat zeggen deze verhalen over de vaak opgelegde regels die bepalen hoe we leven en wordt het misschien tijd deze te herzien?

nieuw seizoen

vanaf donderdag 10 september

In het tweede seizoen van De outsiders gaat Tim den Besten opnieuw op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden.

Er zijn mensen die vóór de coronacrisis al bewust hadden gekozen om hun leven anders in te richten. Zij hebben andere ideeën en opvattingen over wat de 'norm' is en dagen ons uit om met andere ogen naar onze maatschappij te kijken. Wat kunnen we van hun visie leren, nu datgene wat voor de meeste van ons 'normaal' was niet meer normaal is?

Het tweede seizoen van De outsiders zie je vanaf donderdag 10 september om 21.45 uur op NPO 3

kijk de afleveringen

colofon

Presentatie: Tim den Besten
Regie: Ellen Vloet
Samenstelling: Kim Brand
Camera: Roel van 't Hoff
Geluid: Dennis Kersten

Montage:
Carolien Hoebrechts
Joël Hielckert
Floor Rodenburg
Tim van der Maden

Geluidsnabewerking: Tim van Peppen

Research:
Jody Geerling
Aïsha Bosnie

Productie:
Sanne van Loon
Paulien Katerstede

Eindredactie: 
Maarten Remmers
Joyce Daamen (VPRO)