Meet the makers van De westerlingen: Nicolaas Veul, Maral Noshad Sharifi, Stef Biemans, Willem Timmers en Eva Cleven.

Nicolaas Veul

Nicolaas is geboren in Amsterdam en groeide op in Vreewijk. Hij maakt sinds 2012 films en programma’s voor de VPRO en is bij uitstek een filmmaker die zichzelf niet spaart in zijn werk. Nicolaas is onder meer bekend van Gay-K, Oudtopia, SuperStreamMe en Beestieboys.

meer Nicolaas

 • Maral Noshad Sharifi

  Maral werd geboren in Teheran, groeide op in Moerkapelle en Scheveningen, en studeerde in New York. Ze is buitenland-journalist voor NRC Handelsblad. Maral maakte ook de VPRO-documentaire Lieve Buren, waarin ze een Syrische familie en een PVV-stemmer met elkaar in contact brengt.

  Stef Biemans

  Stef is een veelzijdig televisiemaker die als geen ander weet hoe het is om als westerling in een ander land te moeten aarden: hij woont al jaren in Nicaragua. Stef maakte onder meer furore met de programma's Metropolis, Amor met een Snor en Americanos.

  Willem Timmers

  Willem is documentairemaker en groeide als Nederlandse jongen op op een Amerikaanse legerbasis in franssprekend België. Al vroeg ontwikkelde hij een fijn gevoel voor verschillen in culturen en in zijn films richt hij zich ook op botsingen en onbegrip tussen culturen. Willem maakte de films Framing the Other en Ni Hao Holland, beiden zeker aanraders voor kijkers geïnteresseerd in De Westerlingen.

  Eva Cleven

  Eva is een bekroonde Radio-DJ bij FunX en presenteerde voor de VPRO op meerdere festivals. Ze won begin dit jaar de Philip Bloemendaal-prijs voor talentvolle journalistieke presentatoren. Het juryrapport noemt haar een aanstekelijke, enthousiaste presentator die haar luisteraars en kijkers mee kan nemen in haar verhaal.