In januari vorig jaar verscheen Bitterzoet, het vierde album van Eefje de Visser. Het werd met veel enthousiasme ontvangen en ook de eerste (try-out) concerten met haar nieuwe band waren een groot succes. Maar toen haar uitverkochte releasetour door Nederland en België zou beginnen, brak de coronacrisis uit. Omdat Eefje en haar band in topvorm zijn, een registratie van de volledige liveshow in deze concertfilm: Bitterzoet - Eefje de Visser.

De opnames van het live concert van Eefje de Visser en haar band zijn gemaakt in De Robot Studios, een Gents loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft. Het album Bitterzoet is daar ook gemaakt. De inkomsten van de registratie worden verdeeld onder haar team, de vaste band en crew, en iedereen die meewerkt aan het ontwikkelen van de film.

Eefje de Visser: 'De liveshow die we hadden voorbereid, moest een zwoele trip worden vol samenzang en elektronica. Met invloeden van dance en nostalgische pop, maar ook flarden van sierlijke choreografie en een uitgewerkte lichtshow. We keken er echt enorm naar uit de nieuwe nummers te spelen.'

Met haar album Bitterzoet heeft Eefje de Visser de 3voor12 Award 2020 voor het beste Nederlandse album van het jaar op haar naam geschreven. Eefje de Visser is de zeventiende winnaar van deze muziekprijs.